Overvægtsoperationer ændrer kroppens regulering af insulinsekretion og blodsukker Overvægtsoperationer ser ud til at gøre den måltidsrelaterede blodsukkerregulering og insulinsekretion mere afhængig af GLP-1 og mindre afhængig af GIP. Det gør os klogere på effekten af overvægtsoperationer på kroppens efterfølgende glukosemetabolisme, siger forsker.

Overvægtsoperationer har markant indflydelse på vægten og glukosestofskiftet hos den opererede. Det er ikke unormalt, at personer taber sig rigtig meget, omkring 40 til 50 kg., efter en operation og også i mange tilfælde opnår remission af deres type 2-diabetes. Nu viser ny dansk forskning offentliggjort i Diabetes, hvordan forskellige typer af overvægtsoperationer ændrer kroppens måltidsrelaterede regulering af insulinsekretion og dermed blodsukker i forhold til betydningen af tarmhormonerne GLP-1 og GIP. Vi kan vise, at forskellige typer af overvægtsoperationer gør...

[reblex id='746785']

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind