Høj volumen af karkirurgiske patienter har for OUH været lig med høj kvalitet. Og derfor har hjerte-, lunge- og karkirurgisk afdeling T på Odense Universitetshospital nydt godt af de ekstra 250 akutte patienter, som afdelingen har fået fra Region Sjælland. Men fra 1. januar 2014 trækker Region Sjælland sine patienter hjem igen, og nedgangen i antallet af patienter på ca. 25 pct. får panderynkerne frem på ledende overlæge på afdelingen, Gert Lerbjerg. »De færre patienter betyder færre muligheder for at...

»Her er ikke plads til en Bendtner-type« Et sammenhold, hvor alle specialisterne inden for hjerte-kar-området er hinandens forudsætninger, er en af grundene til, at Odense Universitetshospital vinder inden for området hjerte-kar i kåringen af Danmarks Bedste Hospital 2013.
Skriv en kommentar
Overbevisende behandlingskvalitet sikrer OUH kardiologisejren Kardiologisk afdeling på OUH får topkarakter for behandlingskvaliteten, mens patienttilfredsheden får bundplacering. Bedre kommunikation og flere sengepladser skal forbedre tilfredsheden hos patienterne
Skriv en kommentar
Videndeling er vigtig nøgle til karkirurgisk sejr Karkirurgien i Odense vinder både på behandlingskvalitet og patienttilfredshed og indtager således en samlet førsteplads. Det gode resultat skyldes blandt andet et bredt fokus på vidensdeling mellem medarbejderne, mener overlæge
Skriv en kommentarDanske læger: Amerikanske kolesterol-guidelines bør overvejes i Danmark Nye opsigtsvækkende amerikanske guidelines for kolesterolsænkende behandling kan komme til at vende op og ned på danske lægers tilgang til behandling med statiner.
Skriv en kommentarThoraxkirurgien vinder på samarbejde og stærke kirurger Igen i år indtager Rigshospitalet førstepladsen inden for thoraxkirurgien. Klinikchefen tilskriver sejren et højt specialiseret kirurgteam og tæt samarbejde mellem de andre enheder på Hjertecentret
Skriv en kommentar
Overlæge på ESC: Det her var de mest interessante topstudier på årets kongres Overlæge og lektor Jacob Thomsen Lønborg var især begejstret for især to at de studier, som blev præsenteret på ESC. De kan begge være behandlingsændrende for hjertepatienter, siger han.
1 kommentar
Højdepunkter: Danske topresultater på ESC kan føre til behandlingsændringer Danske forskere præsenterede på den årlige kongres for European Society of Cardiology flere forskningsresultater blandt late breaking abstracts og hot line. Her er fem af de mest interessante, hvoraf flere potentielt kan føre til behandlingsændringer.
Skriv en kommentar
Kardiolog ærgrer sig over, at Medicinrådet dumper lovende ny hjertemedicin I foråret afviste Medicinrådet at anbefale hjertemedicinen mavacamten til patienter med obstruktiv hypertrofisk kardiomyopati. Det ærgrer overlæge Morten Steen Kvistholm Jensen, AUH, fordi der ikke findes andre medicinske behandlinger til patienter med symptomer trods betablokker og calciumkanalblokkere.
1 kommentar
Kræft er den hyppigste dødsårsag blandt personer med type 2-diabetes Hjerte-kardødeligheden blandt personer med type 2-diabetes er næsten halveret på 18 år, viser stor undersøgelse. Kræft er nu den hyppigste dødsårsag, og det kalder på nye behandlingsstrategier, mener forsker.
Skriv en kommentar
Patienterstatningen tilkender 33 mio. kr. til patienter efter amputationssag Amputationssagen i Region Midtjylland har to år efter udløst en erstatning på 33 mio. kr. Erstatningen dækker over 110 behandlede sager. Patienterstatningen ser amputationssagen som en af de alvorligste nogensinde.
Skriv en kommentar
Dansk studie tyder på godt nyt til personer med kronisk nyresygdom og hjertesvigt Yngre personer med kronisk nyresygdom og hjertesvigt kan også have gavn af at få indopereret en profylaktisk ICD, viser dansk forskning. Kronisk nyresygdom skal ikke være det afgørende for, om man skal have indopereret en ICD eller ej, siger forsker.
Skriv en kommentar