Der findes ikke nogen videnskabelig evidens for de regelmæssige kontroller. Men der eksisterer heller ikke noget videnskabeligt fundament for de mere patientstyrede forløb. Men det vil forskningsleder og kræftlæge Christoffer Johansen fra Kræftens Bekæmpelse gerne være med til at opbygge ved at gennemføre nogle randomiserede forsøg. Forskningen skal bl.a. finde svar på, om patienter, der bliver bedt om selv at følge deres symptomer, er mere angste for at udvikle tilbagefald end patienter, som følger de regelmæssige kontroller. Idéen er at...
Mindretallet i det faglige udvalg for hæmatologi: Derfor skal der centraliseres Det var de to repræsentanter for Rigshospitalet og Aarhus, der i det faglige udvalg for hæmatologi mente, at akut leukæmi skulle gøres højt specialiseret. De mener, at at øget centralisering forbedrer kvalitet og mulighed for forskning og udvikling.
Skriv en kommentarKræftlæger: Nye guidelines til kræftkontroller ligner de gamle Sundhedsstyrelsen er på trapperne med nye guidelines til opfølgningsprogrammerne for kræft. Den opfølgning, der lægges op til, adskiller sig dog ikke væsentligt fra den, der allerede finder sted, vurderer kræftforskere.
Skriv en kommentar
Styrelse overtrumfer fagligt udvalg på akut leukæmi På trods af at seks ud af otte personer i det faglige udvalg for hæmatologi mente, at akut leukæmi skulle forblive en regionsfunktion, anbefaler Sundhedsstyrelsen nu at gøre den højt specialiseret.
Skriv en kommentarMålrettet stråling giver de svageste lungekræftpatienter 2,5 år ekstra Stereotaktisk strålebehandling er eneste reelle behandlingsmulighed for patienter, der både har lungekræft og massiv komorbiditet. Nyt studie har for første gang opgjort effekten.
Skriv en kommentar
Lungekræft kan ligge i dvale i 20 år Kræftcellerne kan udvikle adskillige nye mutationer, før patienter bliver diagnosticeret.
Skriv en kommentarNyrekræftkirurgien skal samles færre steder i landet Sundhedsstyrelsen ønsker at forbedre behandlingen af nyrekræft ved at gøre den kirurgiske del af specialet til en en højt specialiseret funktion samlet på færre matrikler.
Skriv en kommentar
Biomarkør kan forudsige effekten af erlotinib EGFR-muterede patienter med ikke-småcellet lungekræft kan opdeles i to grupper baseret på en genetisk variation i EGFR-genet. Af de to grupper får den ene signifikant bedre resultater af behandling med erlotinib.
Skriv en kommentar
Formand for kræftlæger savner plan med Kræftplan V Malene Støchkel Frank, formand for landets kræftlæger, er efterladt med en række spørgsmål efter sidste uges præsentation af Kræftplan V. Især ambitionen om at løfte områderne for palliation og senfølger samtidig med at behandlingen skal differentieres yderligere, er hun spændt på. »Vi løber allerede rigtig, rigtig stærkt ude på de kliniske afdelinger,« siger hun.
Skriv en kommentar
Fisker og Kühnau uddeler roser til Kræftplan V Både Danske Regioner og Kræftens Bekæmpelse roser regeringens udspil til en ny kræftplan. Danske Regioner ser dog gerne flere penge til at styrke behandlingskapaciteten, mens Kræftens Bekæmpelse ærgrer sig over, at planen ikke indeholder et konkret mål for danskernes kræftoverlevelse.
Skriv en kommentar
Høj pris står fortsat i vejen for godkendelse af brystkræftlægemiddel Prisen skal længere ned, hvis Trodelvy skal anbefales som standardbehandling til patienter med metastatisk triple-negativ brystkræft, mener Medicinrådet.
Skriv en kommentar
Senfølger får en central plads i Sundhedsstyrelsens oplæg til Kræftplan V Det stigende antal kræftpatienter, der lever med senfølger efter deres sygdom, er i fokus i Sundhedsstyrelsens oplæg til Kræftplan V. Det glæder leder af forskningscenter for senfølger af kræft, der mener, at senfølger hører til i det specialiserede sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar