Det nye akademi, der har fået navnet Danish Cardiovascular Academy, blev stiftet i begyndelsen af året og er nu klar med den første bevilling til yngre forskere. 20 forskere inden for hjerte-kar-sygdomme har modtaget en samlet bevilling på 20 mio. kr. Forskning har haft en afgørende betydning for at forstå, hvordan hjerte-kar-sygdom udvikler sig, og dermed kan vi også behandle bedre Christian Aalkjær, executive managing director, Danish Cardiovascular Academy Det skriver Danish Cardiovascular Academy i en pressemeddelelse. »Vi uddeler 20...

Danmark får et nationalt hjerte-kar-akademi Med 180 mio. kr. i ryggen får Danmark sit første nationale hjerte-kar-akademi. Akademiet har til formål at samle og styrke dansk tværfaglig forskning inden for hjerte-kar-sygdomsområdet.
Skriv en kommentar
Hjertesvigtspatienter med atrieflimren har oftere brug for hospitalshjælp Personer med hjertesvigt har flere sengedage på hospitalerne og oftere brug for indlæggelse og ambulant hjælp, hvis de i tillæg til deres hjertesvigt også får atrieflimren. Forskellen er overraskende stor, siger forsker.
Skriv en kommentar
Mere omfattende hjertestopdatabase kan være med til at redde flere liv Selvom Danmark er blandt de lande, hvor der er størst chance for at overleve et hjertestop, er der stadig potentiale for at forbedre indsats og behandling. En mere omfattende database, der også indsamler data fra behandling på hjertecentre, kan give værdifuld viden.
2 kommentarer
Når forskning er en hjertesag Nysgerrige hjertelæger med næse for gode projekter, en særlig finansieringsmodel og politisk medvind er elementer i forklaringen på dansk kardiologisk forsknings gode, internationale ry. Det er skabt gennem mange år og hviler på et meget bredt fundament. Fremover venter nye tværfaglige samarbejder.
Skriv en kommentar
Lille indgreb i hjertet kan være effektivt alternativ til blodfortyndende medicin Udvalgte patienter med forkammerflimren ser ud til at klare sig bedre, hvis de får lukket venstre hjerteøre fremfor at skulle i livslang behandling med blodfortyndende medicin.
Skriv en kommentar
Overlæge på ESC: Det her var de mest interessante topstudier på årets kongres Overlæge og lektor Jacob Thomsen Lønborg var især begejstret for især to at de studier, som blev præsenteret på ESC. De kan begge være behandlingsændrende for hjertepatienter, siger han.
1 kommentar
Højdepunkter: Danske topresultater på ESC kan føre til behandlingsændringer Danske forskere præsenterede på den årlige kongres for European Society of Cardiology flere forskningsresultater blandt late breaking abstracts og hot line. Her er fem af de mest interessante, hvoraf flere potentielt kan føre til behandlingsændringer.
Skriv en kommentar
Kardiolog ærgrer sig over, at Medicinrådet dumper lovende ny hjertemedicin I foråret afviste Medicinrådet at anbefale hjertemedicinen mavacamten til patienter med obstruktiv hypertrofisk kardiomyopati. Det ærgrer overlæge Morten Steen Kvistholm Jensen, AUH, fordi der ikke findes andre medicinske behandlinger til patienter med symptomer trods betablokker og calciumkanalblokkere.
1 kommentar
Dansk studie tyder på godt nyt til personer med kronisk nyresygdom og hjertesvigt Yngre personer med kronisk nyresygdom og hjertesvigt kan også have gavn af at få indopereret en profylaktisk ICD, viser dansk forskning. Kronisk nyresygdom skal ikke være det afgørende for, om man skal have indopereret en ICD eller ej, siger forsker.
Skriv en kommentar
Dansk forskning fører til europæisk anbefaling af influenzavacciner som hjertemedicin Influenzasæsonen er over os, og i år har European Society of Cardiology ændret retningslinjerne, så patienter indlagt med blodprop i hjertet bør have et stik med en influenzavaccine, inden de sendes ud af døren igen. Det kan nemlig i høj grad redde liv, har delvist dansk forskning vist.
Skriv en kommentar
The Lancets kommission på ESC: Indsatsen for at undgå pludselig hjertedød skal styrkes globalt Stort behov for at identificere de sorte huller i vores viden om, hvordan vi kan blive bedre til at nedbringe et konstant højt antal pludselige hjertedødsfald i verden, mener Bo Gregers Winkel, overlæge på Rigshospitalet, og medlem af The Lancets kommission for at nedbringe byrden af pludselig hjertedød.
Skriv en kommentar