Xolair er en ny behandlingsmetode til patienter med svær vedvarende allergisk astma, som ikke kan kontrolleres med nuværende konventionel behandling. Som tillægsbehandling er Xolair således indikeret til en meget svært sygdomsbelastet patientgruppe, der i dag ikke har et adækvat behandlingsalternativ. Det skønnes, at der potentielt er 1.000 patienter i Danmark. I Dagens Medicin nr. 11/06 kritiseres Xolair af Dansk Selskab for Allergologis (DSA) formand, dr.med. Hans-Jørgen Malling. Idet jeg antager, at Hans-Jørgen Malling (HJM) er korrekt citeret, tillader jeg mig...

Det fik vi ikke svar på ved borgermødet i Silkeborg 20. september I et åbent brev til regionsrådsmedlemmerne i Region Midtjylland opfordrer Henning Glerup, formand for Overlægerådet i Silkeborg, til, at de søger svar på minimum 16 ubesvarede spørgsmål, inden de skal stemme om det budgetforlig, der vil betyde besparelser på 25-40 mio. kr. på Regionshospitalet Silkeborg.
1 kommentar
Yngre læger i åbent brev efter nedskæringer i Silkeborg: Vi mister troen på det offentlige sundhedsvæsen I et åbent brev til regionsrådet i Region Midtjylland kritiserer de yngre læger på medicinsk afdeling på Regionshospitalet Silkeborg de besparelser, der netop er blevet besluttet. Hvis besparelserne gennemføres, vil det ødelægge et anerkendt uddannelsesmiljø, skriver de.
Skriv en kommentar
Medarbejdere på Regionshospitalet Gødstrup til Sophie Løhde: Begrav effektiviseringskravet for supersygehusene Det vil være dybt skadelig for hospitalets evne til at levere den behandling og kvalitet, som befolkningen efterspørger, hvis regeringen fastholder sit krav om, at supersygehusene skal spare 8 pct. af deres budget, skriver en gruppe medarbejdere på Regionshospitalet Gødstrup i et åbent brev til indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V).
Skriv en kommentar
Formand for overlægeråd: Anders Kühnau afslører sig selv Hvis regionsrådsformand Anders Kühnau vil bevare sin egen troværdighed, så tager han spareforslaget om Diagnostisk Center Silkeborg af bordet. Region Midtjylland har ikke brug for flere skandaler, skriver Henning Glerup, formand for overlægerådet i Silkeborg.
Skriv en kommentar
Kan AI generere klinisk evidens? På trods af udfordringer og begrænsninger vil AI-genererede data i fremtiden kunne anvendes som dokumentation for klinisk sikkerhed og effekt, og dermed erstatte de randomiserede, kontrollerede kliniske forsøg, som vi kender dem. Det vil medføre en massiv acceleration i udviklingen af nye sundhedsløsninger og produkter.
Skriv en kommentar
Hvad er forskerens rolle i offentlig-privat innovation i sundhed og forebyggelse? På den ene side er der stor tiltro til, at sundhedsinnovation er løsningen på mange af sundhedsvæsenets udfordringer, mens der på den anden side endnu ikke er megen relevant forskning at trække på. Her er vores fire vigtigste læringer om, hvad forskeres rolle kan være i OPI’er inden for sundhed og forebyggelse.
Skriv en kommentar
Screening for lungekræft: Hvor skal vi hen med et nationalt pilotprojekt? Kronik: Det er en god nyhed, at sundhedsministeren har givet grønt lys til, at der gennemføres et pilotprojekt for screening for lungekræft. Men det er afgørende, at pilotprojektet fokuserer på at afprøve, hvordan et screeningsprogram kan implementeres på den lange bane, frem for i første omgang at fokusere på at opnå størst mulig effekt her og nu.
2 kommentarer
Tragedier i psykiatrien kan forebygges Instinktivt griber vi til forsvarsmekanismerne, når noget så frygteligt som drab finder sted. Men løsningerne findes i den proaktive og åbne tilgang. Resultater og metoder findes. Er det nemt? Nej. Men det er ikke en mulighed at lade være, skriver Inge Kristensen, direktør i Dansk Selskab for Patientsikkerhed.
Skriv en kommentar
Jonatan Schloss: Robusthedskommissionen og de problemer, den ikke løser Jeg tvivler på, at en robusthedskommission, hvor blandt andet fagforeninger, KL og Danske Regioner sidder med, kan levere de løsninger, der kan løse de store udfordringer, som sundhedsvæsenet står midt i, skriver Jonatan Schloss, direktør for Komponent.
1 kommentar
Der er akut behov for nytænkning til behandling af demens, men hvor er det politiske fokus? DEBAT: Trods store investeringer i forskning og udvikling har de medicinske behandlingsmuligheder til demens indtil videre vist sig begrænsede. Samtidig viser undersøgelser, at den ikke-medicinske behandlingsform, kognitiv stimulationsterapi (CST), kan modvirke nedgang i hjernefunktionen hos demensramte med, hvad der svarer til seks måneders forsinkelse i sygdommens tidlige stadie.
Skriv en kommentar
Nej, et BMI over 30 er ikke en sygdom, men det er adipositas Praktiserende læge Maria Krüger har åbnet en relevant debat om, hvorvidt svær overvægt defineret ved et BMI over 30 er en sygdom, der kræver medicinsk behandling. Vi savner dog en debat, der diskuterer behandling af adipositas i bred forstand, dvs. ikke bare medicinsk, og behovet for kliniske retningslinjer.
Skriv en kommentar