Et lovforslag om at indføre eutanasi, eller aktiv dødshjælp, i Luxembourg vil senere på ugen blive vedtaget i landets parlament. Lovforslaget har været undervejs siden 2000, men bl.a. den stærkt katolske storhertug, Henri, som er landets statsoverhoved, har modsat sig vedtagelsen af loven, ved at nægte at underskrive den. Det skriver Berlingske Tidende Det har ført til, at Luxembourgs konservative premierminister, Jean-Claude Juncker, har hastegennemført – og fået vedtaget – et forslag til en forfatningsændring, der betyder, at storhertugen nu...

Nyt om voldsepisode på hospital: Politiet blev tilkaldt 16 timer før overfald Der er kommet nye oplysninger frem i sagen, hvor en kvindelig sygeplejerske blev forsøgt kvalt på Hvidovre Hospital - og hvor hendes kolleger blev udsat for vold, da de kom hende til undsætning.
Skriv en kommentar
Ny undersøgelse: Hver tredje praktiserende læge er bekymret for sundhedsreformen En ny medlemsundersøgelse fra PLO afslører, at de praktiserende læger er dybt splittet i deres vurdering af sundhedsreformens konsekvenser for almen praksis. Det får PLO’s formand til at understrege vigtigheden af, at PLO fokuserer på løsninger, der er til gavn for patienterne, og som ikke skræmmer nuværende kolleger og fremtidige kolleger væk.
Skriv en kommentar
ESCMID-præsident om årets kongres: Danmark blandt de bedst repræsenterede lande ESCMID’s præsident, overlæge Robert Leo Skov fra SSI, fortæller, at der til årets kongres for European Society of Clinical Microbiology and Infectious Diseases var en overflod af danske forskere, og at særligt ét studie vakte stor opmærksomhed. Studiet peger på, at vi måske skal til at behandle stafylokokker anderledes i Danmark.
Skriv en kommentar
Flere interessante danske forskningsnyheder til stor infektionsmedicinsk kongres Danske forskere præsenterede flere opsigtsvækkende nyheder på den store internationale infektionsmedicinske kongres arrangeret af European Society of Clinical Microbiology and Infectious Diseases (ESCMID). To danske studier var udvalgt som late breaking abstracts.
Skriv en kommentar
Nye diagnostiske metoder vækker opsigt på stor infektionsmedicinsk kongres To studier med nye diagnostiske metoder til at identificere patienter med infektioner trak overskrifter ved den årlige kongres for ESCMID. Det ene studie præsenterede en AI-assisteret metode til at identificere tilfælde af tuberkulose, mens det andet studie viste, at det er muligt at identificere bakterielle infektioner i kroppen ved hjælp af en udåndingstest.
Skriv en kommentar
Sådan går det patienter med hjernebetændelse i Danmark Forskere har kortlagt, hvordan det er gået patienter med hjernebetændelse i Danmark de seneste ni år. Forskningen viser, at en stor del stadig dør inden for et halvt år, og at kun få slipper uden mén. Der er rum til forbedring i behandlingen, siger ph.d.-studerende Lærke Storgaard Duerlund fra Infektionsmedicinsk Afdeling ved Aalborg Universitetshospital.
Skriv en kommentar
Knofedt, desinfektion og nye toiletter har givet bedre kontrol med to danske udbrud med CPO’er To danske hospitaler slås med udbrud med carbapenemase-producerende organismer og har benyttet to forskellige metoder i et forsøg på at komme smittespredningen til livs. Intensiv rengøring og desinfektion ser ud til at være vejen frem, siger ledende overlæge Anne Line Engsbro fra Infektionshygiejnisk Enhed på Sjællands Universitetshospital.
Skriv en kommentar
Medicinstuderende: Tanken om, at vi om ti år sidder på sofaen på dagpenge, er dybt foruroligende Det er et paradoks, at hospitalerne på den ene side mangler speciallæger inden for vitale områder, mens der på den anden side står dygtige og motiverede unge læger klar uden mulighed for at komme videre i deres uddannelse. Men problemerne med lægers arbejdsløshed stikker langt dybere og handler i virkeligheden om sundhedsvæsenets fremtid.
Skriv en kommentar
Fra 2029 kan medicinstuderende også uddannes i Herning Fremover får medicinstuderende fra Aarhus Universitet mulighed for at gennemføre den kliniske del af lægeuddannelsen ved Regionshospitalet Gødstrup i Herning. Det skal forhåbentligt styrke rekrutteringen af læger i de mindre byer, lyder det fra dekanen på det sundhedsfaglige fakultet, Anne-Mette Hvas.
Skriv en kommentar
National lungekræftscreening? Pilotprojekt har nået første milepæl Projektgruppen bag det pilotprojekt med screening for lungekræft, som kan blive afgørende for en eventuel national udrulning af et screeningstilbud, har gjort sig de første værdifulde erfaringer. »Vi er meget bevidste om, at der vil blive lyttet til vores erfaringer i Sundhedsstyrelsen, i Sundhedsministeriet og på Christiansborg,« siger overlæge Michael Stenger, der leder projektet.
Skriv en kommentar
Danskudviklet metode kan mere præcist diagnosticere blodinfektioner Forskere fra Aalborg Universitetshospital har udviklet en metode, der hurtigere og mere præcist kan identificere mikroorganismer i blodet hos patienter mistænkt for blodinfektion. Metoden, der er ved at blive patenteret med henblik på kommercialisering, virker endda, selvom patienterne er behandlet med antibiotika.
Skriv en kommentar