Bivirkninger af kræft og kræftbehandlinger kan opstå måneder eller år efter at en kræftbehandling er afsluttet. Blandt unge mennesker kan disse bivirkninger senere hen have indflydelse på deres karriere. I NOR-CAYCAS-studiet har norske forskere undersøgt arbejdsduelighederne for personer, der blev behandlet for kræft, mens de var mellem 19 og 39 år gamle. Patienter, der var blevet diagnosticeret med tarmkræft, brystkræft, non-Hogkins lymfoma eller leukæmi mellem 1985 og 2009 og stadig var i live i 2015 blev identificeret via det norske...

Falsk positive patienter har høj kræftrisiko 40 pct. af falsk positive patienter på Diagnostisk Center på Herlev Hospital udvikler kræft inden for et år, viser undersøgelse som medicinstuderende Barbara M. Jørgensen har præsenteret på ESMO.
2 kommentarer
Ikke-onkologer har svært ved at ramme den rette prognose Forskere har undersøgt, hvad ikke-onkologer ved om kræftsygdom. Deres svar er et levn fra deres tid som medicinstuderende, siger en af forskerne bag studiet.
1 kommentarRegelmæssig træning kan gavne alle kræftpatienters behandling Træning som en del af et kræftbehandlingsforløb kan signifikant forbedre patienters symptomer, livskvalitet og helbred under og efter behandlingen.
Skriv en kommentar
ESMO bød på flere store nyheder inden for immunterapi Udviklingen inden for immunterapibehandlinger går hurtigt, og Inge Marie Svane glæder sig over flere gode nyheder på området på den netop afsluttede ESMO-kongres.
Skriv en kommentarNyt middel tredobler progressionsfri overlevelse for patienter med lungekræft Kræftlægemidlet durvalumab forbedrer den progressionsfrie overlevelse for patienter med lokal, fremskreden fase 3 lungekræft, der ikke kan fjernes ved en operation.
Skriv en kommentarImmunterapi virker for nogle patienter med lungehindekræft Kombinationsimmunterapi som anden- og tredjebehandling mod lungehindekræft forlænger overlevelsen for patienter til mindst 15 måneder, viser nyt studie.
Skriv en kommentarHer er den bedste andenbehandling af blærekræft Nyt studie bekræfter, at patienter med blærekræft lever signifikant længere, hvis de bliver behandlet med checkpoint-hæmmeren pembrolizumab efter førstebehandling med kemoterapi.
Skriv en kommentar
Stråler og kemoterapi bedst til lokalt fremskreden livmoderhalskræft Resultater af et indisk studie bekræfter, at bl.a. de nordiske lande har valgt rigtigt ved at prioritere strålebehandling og samtidig kemoterapi frem for kemoterapi og operation til patienter med lokalt fremskreden cervixcancer, mener overlæge Mansoor Mirza, Rigshospitalet.
Skriv en kommentar