Peter Gøtzsches skarpe holdninger og kritik af medicinalindustrien på papir sælger godt. 19. september sidste år udkom hans bog ’Dødelig medicin og organiseret kriminalitet’, der selv hævder at være ’et af de mest forskningsmæssigt og fagligt underbyggede anklageskrifter, der nogensinde er rettet mod en af verdens største og mægtigste industrier’, og efter fire måneder har bogen solgt ca. 5.500 eksemplarer alene i Danmark, oplyser forlaget forlaget People’s Press. Og det er et ganske pænt salgstal, siger forlagets redaktionschef, Louise Vind....

Ny roman: Patienterne er ikke de eneste, der lider i psykiatrien I sin nye roman ‘Intethvid’ sætter Anders Meidahl, der er tidligere læge i psykiatrien, fokus på arbejdsvilkårene for ansatte i psykiatrien, og det ser ikke for godt ud, hvis man skal tro forfatteren.
Skriv en kommentar
Ny bog vil lære sundhedsfaglige at tale om seksualitet Med ‘Seksuel sundhed og omsorg – professionel hjælp til det mest private’ vil bogens forfattere klæde sundhedsfaglige bedre på til at tage snakken om seksualitet.
Skriv en kommentar
Kras kritik af Sundhedsplatformen i ny bog Det sjællandske sygehusvæsens it-system, Sundhedsplatformen, er kernen i en ny debatbog skrevet på initiativ af overlægerne Niels Bentzon og Jacob Rosenberg og med bidrag fra bl.a. en tidligere sundhedsminister, eksperter inden for økonomi og datalogi samt en lang række sundhedsprofessionelle.
3 kommentarer
Ny bog vil have mere sex i samtalen mellem læger og patienter Læger skal være bedre til at tale om patienternes sexuelle problemer, der ofte har det en kæmpe betydning for patientens trivsel. Sådan lyder opfordringen fra psykolog Karina Kehlet Lins i den nye bog »Samtalen om sex«.
Skriv en kommentarEr der en god måde at fortælle nogen, at de har kræft? Mange læger er blevet kritiseret for ikke at være gode nok til at kommunikere med deres patienter. En ny bog har undersøgt, hvornår det går godt og skidt i den alvorlige samtale mellem læge og patient.
Skriv en kommentar
Supersygehusene skal lytte til almen praksis Sundhedsøkonom Kjeld Møller Pedersen peger i ny bog om fremtidens sygehuse på, at de praktiserende læger bør have et større ord at skulle have sagt i patientforløbene.
Skriv en kommentar
»Lægeverdenen har betydet alt for mig« Jussi Adler-Olsens forfatterskab og personlighed er formet af opvæksten i en lægepraksis og på psykiatriske hospitaler rundt om i landet, fordi hans far var en meget aktiv praktiserende læge, sexolog og psykiater.
Skriv en kommentar
Gøtzsche versus Gøtzsche Peter Gøtzsche skiller vandene og har altid gjort det. Men den seneste tid er han blevet skarpere i retorikken, og den konfrontatoriske stil er begyndt at blive hans egen modstander, mener både hans kritikere og hans tilhængere.
Skriv en kommentarRiget: Cochrane kunne godt ligge andre steder end hos os Hvis Gøtzsche gerne vil placere Det Nordiske Cochrane Center andre steder end på Rigshospitalet, så skal han være velkommen, siger hospitalets lægelige direktør, Jannik Hilsted.
Skriv en kommentar
Almenmediciner kryber ind i hjernen på 17-årig psykisk syg Måske ikke alle kan se, hvad lægegerningen har til fælles med det at være forfatter. Men der er et klart fællestræk, mener speciallæge i almen medicin Lene Toscano.
Skriv en kommentar
Med mod skal sundhedsvæsenet ledes Morten Ziebell anmelder: ‘Mod, magt og muligheder’ kan læses og bruges af mange faggrupper, fordi den med sin letlæselige og kondenserede form dækker utroligt mange aspekter af ledelse og tegner en retning for, hvordan vi løser sundhedsvæsenets udfordringer i fremtiden.
Skriv en kommentar