Kønsfordelingen er i lige så høj grad udtryk for, at mænd og kvinder jagter to forskellige former for faglig anerkendelse, mener kønsforsker. Tidligere lektor ved Københavns Universitet, Inge Henningsen, har beskæftiget sig med køn og uddannelse inden for naturvidenskabelige erhverv. Hun mener ikke, at de traditionelle kønsrollemønstre alene kan forklare, hvorfor mænd dominerer visse specialer og kvinder andre. Det handler mere om, at kvinder og mænd tilsyneladende betragter faglig anerkendelse fra to forskellige positioner. De specialer, hvor mændene er overrepræsenterede,...

»Kvinder skal ikke arbejde som ortopæder!« Første reservelæge på Køge Sygehus, Jeannette Østergaard Penny, er en af de få kvinder, som har valgt at arbejde i ortopædkirurgien.
Skriv en kommentarKvinder vil være børnepsykiatere, mænd pædiatere Nye tal fra Statens Serum Institut viser en skæv fordeling af mænd og kvinder på flere af de medicinske specialer.
Skriv en kommentar»Jeg skal ofte forsvare mit valg over for andre mænd« Overlæge i ungdomspsykiatri, Jakob Ørnberg, har valgt et fag, hvor han i det daglige hovedsageligt er omgivet af kvindelige kolleger.
Skriv en kommentar
»Vi savner mandlige speciallæger« Børne- og ungdomspsykiater Anne Heurlin repræsenterer det medicinske speciale med den største overvægt af kvindelige speciallæger.
Skriv en kommentarStudieleder: »Nyt kvote 2-system kan udligne kønsforskellen på specialerne« Skal den skæve kønsfordeling på flere af de medicinske specialer udlignes, må uddannelsesstederne tænke i at optage en bredere skare af studerende, mener Jørgen Olsen, studieleder på medicinuddannelsen i København.
Skriv en kommentarRundspørge
Skriv en kommentar
Sigurd ville blive i Thisted, men han vil også uddanne sig til speciallæge. Så han ventede to år Sigurd Morsby er netop begyndt i en hoveduddannelsesstilling i endokrinologi på Aalborg Universitetshospital i Thisted. Endokrinologi er det første speciale, der er godkendt til uddannelse på det lille nordvestjyske sygehus. Flere er på vej.
Skriv en kommentar
En uddannelsesansvarlig overlæge uden afdeling har givet gladere læger på Slagelse Sygehus For at løfte uddannelsesniveauet og gøre det mere attraktivt at være HU-læge i almen medicin på Slagelse Sygehus har man ansat en tidligere praktiserende læge som uddannelsesansvarlig overlæge. Egentlig var Tue Flindt Møller på vej på pension, men været en stor succes, der har gjort rekruttering nemmere og ført til gladere læger.
Skriv en kommentar
Antallet er ottedoblet på ti år: Medicinstuderende strømmer ud i almen praksis På blot ét årti er antallet af medicinstuderende ottedoblet i almen praksis. Det kan mærkes hos Familielægerne Viborg, der har langt flere ansøgere til studiejobbene end tidligere år. Ejerlæge Thomas Mosgaard håber, at det øgede kendskab til almen praksis vil få flere yngre læger til at vælge hoveduddannelsen i almen medicin på sigt.
Skriv en kommentar
KBU-guiden sommer 2025 Er du klar til at søge KBU 17. marts? Vi har samlet en guide over hospitalernes og psykiatriens tilbud til dig.
Skriv en kommentar
Yngre Læger vil kunne tilbyde hoveduddannelsesforløb med særlig fleksibilitet I specifikke områder inden for bestemte specialer vil Yngre Læger løse udfordringen med lægedækning med særligt fordelagtige betingelser for hoveduddannelsesforløb. Netop fleksibilitet er højt på listen over de yngre lægers ønsker til arbejdslivet.
2 kommentarer