Ældre KOL-patienter, der behandles med langtidsvirkende beta-agonist bronkodilatorer (LABAs) og antikolinergika (LAA) har en forhøjet risiko for at få hjerte-kar-sygdom. Det viser et studie, der er offentliggjort i tidsskriftet JAMA Internal Medicine. LABAs og LAA er udbredte behandlinger mod KOL, da de forbedrer lungefunktion, vejrtrækning og livskvalitet. Forskerne undersøgte risikoen for hjerte-kar-komplikationer blandt patienter, der tog langtidsvirkende inhalationspræparater i et retrospektivt kohortestudie blandt alle patienter over 66 år fra Ontario sundhedsdatabase, der var diagnosticeret med KOL i perioden 2003-09. I...
Middel mod inflammation reducerer risiko for lungekræft og hjerte-kar-sygdomme Medicin til sjælden sygdom hæmmer inflammationer og sænker risikoen for hjertekarsygdomme og lungekræft i patienter, der tidligere har haft et hjertetilfælde.
Skriv en kommentarLuftvejsinfektioner øger risiko for dødsfald efter blodprop i hjertet Patienter med lungevejsinfektioner har fire gange højere risiko for at dø på hospitalet efter en indlæggelse med blodprop i hjertet. Læger skal være bedre til at stille diagnosen, siger forsker.
Skriv en kommentar
Ung forsker får pris for at finde sammenhæng mellem forhøjet lungeblodtryk og KOL Læge, ph.d.-studerende Kasper H. Andersen modtog i dag ESC’s “Young Research Award” for sit forskningsarbejde om pulmonal hypertension i relation til kronisk obstruktiv lungesygdom.
Skriv en kommentar
Børn med astma og allergi har en skæv lipid-profil Det skadelige kolesterolniveau er forhøjet, mens det gavnlige er sænket hos børn med astma og allergi, viser dansk studie fremlagt på EAACI.
Skriv en kommentar
Stort dansk studie: Nej, rødvin er ikke bedre for blodtrykket end andre typer alkohol Et stort dansk forskningsstudie slår fast, at alle former for alkohol får blodtrykket til at stige. Det gælder også rødvin, som mange ellers har set som bedre end andre typer alkohol, når det gælder blodtrykket. Læger, der håndterer forhøjet blodtryk hos deres patienter, skal nok i højere grad rådgive om alkoholindtag, siger forsker.
Skriv en kommentar
Dansk stamcelleterapi til patienter med hjertesvigt viser lovende resultater Danske forskere har udviklet en ny form for stamcelleterapi til patienter med ikke-iskæmisk hjertesvigt med pumpefunktion under 40 pct. I det første pilotforsøg øgede stamcelleterapien markant patienternes pumpefunktion. Nu skal forskerne lave et endnu større forsøg.
Skriv en kommentar
Kræft er den hyppigste dødsårsag blandt personer med type 2-diabetes Hjerte-kardødeligheden blandt personer med type 2-diabetes er næsten halveret på 18 år, viser stor undersøgelse. Kræft er nu den hyppigste dødsårsag, og det kalder på nye behandlingsstrategier, mener forsker.
Skriv en kommentar
Dette var de mest opsigtsvækkende danske bidrag til stor mikrobiologi- og infektionskongres ESCMID 2024 er slut, og vi ser tilbage på det, som de danske forskere bragte med til kongressen.
Skriv en kommentar
Forsker ser stort potentiale i at tracke virus i spildevand ESCMID: Siden coronapandemien har Statens Serum Institut overvåget dansk spildevand for COVID-19-virus. Overvågning af virus gennem spildevand rummer et enormt potentiale, men vi skal have det udbygget og også synkroniseret på tværs af landegrænser, fortæller forsker.
Skriv en kommentar
Nye behandlinger til tuberkulose og irritabel tarmsyndrom var blandt tophistorierne på andendagen af ESCMID Global ESCMID: Andendagen bød blandt andet på en ny cocktail til behandling af personer med irritabel tarmsyndrom, foruroligende tal for smitte med mæslinger og en immunstyrkende behandling til personer med tuberkulose.
Skriv en kommentar
Klimaforandringer og antibiotikaresistens var i fokus på første dag af ESCMID Global ESCMID: Klimaforandringerne vil betyde, at milliarder af mennesker vil komme i risiko for malaria i fremtiden, samt at udviklingen af antibiotikaresistens vil ske hurtigere. Dette var nogle af nyhederne fra første dag på ESCMID Global.
Skriv en kommentar