Det påvirker ikke et barn mentalt eller dets udvikling af hjertefunktioner at have været udsat for kemoterapi eller stråling, mens det endnu lå i sin mors mave. Det viser studier, der er blevet præsenteret på dette års ESMO. Det er en forskergruppe fra universitetshospitalet i Leuven i Belgien, der står bag undersøgelserne, og førsteforfatter, læge Frederic Amant, siger: »Når kemoterapi gives efter det første trimester af graviditeten, kan vi ikke få øje på nogle problemer hos børnene,« siger han og...

Nordisk selskab skal stå for førende æggestokkræft-studier Nordisk Selskab for Gynækologisk Onkologi står for et førende fase 3-studie og skal også sætter et europæisk studie op.
Skriv en kommentarForskere: HPV-vaccination fører ikke til promiskuøs livsstil Valget om at få en HPV-vaccination mod livmoderhalskræft fører ikke til en højere forekomst af seksuelt overførte sygdomme, som ellers er frygten i flere kredse i USA. Det viser stort amerikansk studie.
Skriv en kommentarUnge voksne med leukæmi skal behandles som børn Undersøgelse viser, at unge voksne med akut lymfoblastisk leukæmi tåler en mere aggressive behandling, og det kan give en forbedret sygdomsfri overlevelse, når de behandles efter samme retningslinjer som børn.
Skriv en kommentar
MikroRNA modner hvide blodlegemer til kræftceller Danske forskere har bekræftet, at to typer mikroRNA er med til at regulere de hvide blodlegemers modning, og herved påvirke om de hvide blodlegemer udvikler sig til leukæmi.
Skriv en kommentar
AML-patienter har behov for individualiseret indsats Hans Beier Ommens poster-præsentation på ASH bidrager til forskeres og klinikeres viden om, hvordan de skal vurdere og bestemme den optimale behandling af AML-patienter med tilbagefald
Skriv en kommentar
Ny klassifikation sigter mod mere målrettet behandling Læger kan finde frem til de patienter, der har brug for mere målrettet behandling, hvis de benytter et nyt klassifikationssystem til diffus storcellet B-celle lymfom.
Skriv en kommentar
Ny viden kan ændre behandlingen af ældre patienter med CLL Data præsenteret på ASH peger på, at ældre patienter måske bør skiftes fra den gængse førstelinjebehandling til anden kombinationsbehandling
Skriv en kommentar
Høj kemodosis har ingen effekt på overlevelsen ved leukæmi I USA bliver patienter med akut myeloid leukæmi behandlet med en højere dosis kemoterapi end patienter i Europa. Et nye europæisk studie afkræfter, at den højere dosis kemoterapi skulle have en positiv effekt på overlevelsen.
Skriv en kommentar
Tvillinger hjælper til forståelsen af leukæmi Ved at sammenholde enæggede tvillingers DNA er en gruppe forskere fra Aarhus Universitetshospital kommet tættere på at forstå hvilke gener, der er ansvarlige for udviklingen af leukæmi hos ældre patienter.
Skriv en kommentar
Markør kan give hurtig viden om dannelsen af ny knoglemarv Neutrofile alfa-defensiner er et tegn på succesfuld knoglemarvstransplantation
Skriv en kommentar
Biomarkører afslører restsygdom ved mantle celle lymfom Aarhus-forskeres undersøgelse af restsygdom hos patienter med mantle celle lymfom betyder, at man formentlig kan identificere og behandle tilbagefald af sygdommen langt hurtigere og mere effektivt.
Skriv en kommentar