Kalorielette sødemidler forstyrrer tarmbakterierne Nyt studie viser, at kalorielette sødemidler forstyrrer tarmbakterierne og leder til dårligere blodsukkerkontrol blandt raske mennesker.

Kalorielette sødemidler kan være forbundet med øget risiko for at udvikle type 2-diabetes, og et nyt studie peger på, hvordan det muligvis hænger sammen. I et forsøg med 29 voksne ikke-diabetikere viser forskere fra University of Adelaide, at sødemidler forstyrrer tarmbakterierne i en sådan grad, at det har indflydelse på blodsukkerkontrollen. Resultaterne af studiet er netop blevet præsenteret på EASD-kongressen i Berlin. »I raske ikke-diabetikere er to uger med et tilskud af kalorielette sødemidler nok til at forstyrre tarmbakteriesammensætningen og...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind