Danske patienter kommer med afgørende input til sikkerhedsovervågning af medicin. Det viser en gennemgang fra Sundhedsstyrelsen (pdf) af samtlige bivirkningsindberetninger fra medicinbrugere og pårørende, siden de danske lægemiddelmyndigheder åbnede op for muligheden i 2003. »Ni års erfaring med indberetning fra medicinbrugere og pårørende har vist Sundhedsstyrelsen, at disse bidrager væsentligt både i kvantitet og kvalitet til den samlede indberetning af bivirkninger,« konkluderer Sundhedsstyrelsen i rapporten og fremhæver, at indberetningerne fra borgere generelt er veldokumenterede og giver værdifuld information, da de...
Embedslæger: Lovforslag svækker patientsikkerhed Regeringen lægger op til at afskaffe embedslægerne. Embedslægeforeningen har mødt Folketingets sundhedsudvalg for at lufte bekymring for, hvad det betyder for patientsikkerheden.
Skriv en kommentar
Ny styrelse skal fokusere på patientsikkerhed Sundhedsminister Sophie Løhde splitter Sundhedsstyrelsen op – ny styrelse skal tage sig af tilsyn og patientklager.
Skriv en kommentarSST: MFR-vaccinen er sikker Antallet af bivirkninger ved MFR-vaccinen er få i Danmark og stemmer ens med udenlandske erfaringer. Det konkluderer Sundhedsstyrelsen efter at have gennemgået alle indberettede bivirkninger de sidste fem år.
Skriv en kommentarSundhedstyrelsen lod hjerneskadet psykiater praktisere i ni år Sundhedsstyrelsen forsømte at reagere på en række advarsler mod en privatpraktiserende psykiater, der har været involveret i både dødsfald og meget voldsomme fejlbehandlinger.
Skriv en kommentarSundhedsstyrelsen anbefaler kontrol af mesh-implantater Sygehuse bør indkalde alle operede kvinder med mesh-implantat for nedsunken skede, blære og livmoder til kontrol, anbefaler Sundhedsstyrelsen.
Skriv en kommentarStyrelse har problemer med at opspore farlige silikonebryster Privatklinik har destrueret journaler på danske kvinder, der har fået indopereret de franske brystimplantater, som siden er blevet forbudt.
Skriv en kommentar
Ny metode til at screene for livmoderhalskræft hæver screeningsintervallet fra tre til fem år Når kvinder i alderen 30 til 59 år fremover screenes for livmoderhalskræft, vil alle prøver blive undesøgt for HPV-virus. Med denne metode bliver potentielle celleforandringer opdaget meget tidligt, og derfor kommer screeningen hvert femte år i stedet for hver tredje.
Skriv en kommentar
Jonas Egebart: Husk, at det handler om mennesket Det handlede om mennesket, fordi strukturerne endnu ikke er på plads, da Jonas Egebart holdt åbningstale på Dagens Medicins konference ‘2 dage for sundheden’.
Skriv en kommentar
Sophie Løhde: »Debatten om UTH har været noget afsporet« Trods fremskredne planer om at afskaffe rapporteringssystemet for utilsigtede hændelser (UTH) har regeringen nu valgt at overdrage ansvaret til Danske Regioner. Beslutningen møder både ros og bekymring fra centrale aktører i sundhedsvæsenet.
Skriv en kommentar
UTH overlever: Flytter til regionerne Ordningen for utilsigtede hændelser fortsætter alligevel, idet en ny aftale flytter ansvaret for patientdatabasen og analyser af rapporteringer fra staten til regionerne.
Skriv en kommentar
Jonas Egebart: Kræftplan V skal inddrage patienten aktivt i behandlingsforløbet Hvad er vigtigt for dig som patient, er et spørgsmål, som oftere skal stilles til landets kræftpatienter, mener Sundhedsstyrelsens direktør, Jonas Egebart.
Skriv en kommentar