Meget få personer dør, efter de er blevet opereret for navle- og arbrok på de danske hospitaler. Det slår årsrapport for Dansk Herniedatabase fast. Dødeligheden på under en promille efter elektiv operation for umbilikal eller epigastriel hernie er endda så lav, at indikatoren synes irrelevant og derfor fremover udgår fra årsrapporten. Mens dødeligheden er lav, er det med en vis bekymring, at styregruppen kan notere, at simpel kirurgi, som en operation for navlebrok er, resulterer i, at ca. en ud...
Reoperationsraten for lyskebrok er faldende Både reoperationsraten inden for et år efter laparoskopisk kirurgi og åben Lichtenstein-teknik ved lyskebrok er faldet de seneste tre år, viser årsrapport fra Dansk Herniedatabase.
Skriv en kommentarFedmekirurgi på internationalt niveau Seneste årsrapport viser høj kvalitet af fedmekirurgi og efterfølgende plastikkirurgi. Dog er der fortsat bekymring for høj andel af patienter, som får behov for reoperation på grund af langtidskomplikationer.
Skriv en kommentar
Vinder: »Går vi fire-fem år tilbage, så klarede vi os ikke ret godt« Camilla Thorvig, overlæge, Afdelingen for Børn og Unge, Regionshospital Nordjylland, Hjørring. Afdelingen bedst til behandling af børnediabetes.
Skriv en kommentar
Kvalitetsarbejde spiller nøglerolle i udviklingen på hospitalerne Hver dag registreres der store mængder nye data for kvalitet og aktivitet på hospitalerne. Data kan bruges til at sammenligne afdelinger, men de kan i lige så høj grad bruges til at sætte et mål for driften og udvikle behandlingskvaliteten. Her fortæller tre hospitalsdirektører, hvorfor de prioriterer kvalitetsdata som ledelsesredskab højt, og hvordan det har gjort hospitalets behandlinger bedre.
Skriv en kommentar
Tillykke til landets patienter! ANALYSE: Kun marginaler adskiller landets fire store universitetshospitaler i Dagens Medicins kåring. Rigshospitalet kan med et forspring på en kanylespids mod Aarhus, Odense og Aalborg kalde sig Danmarks Bedste Hospital 2022.
Skriv en kommentarOverlevelsen for børn med kræft stiger fortsat Femårsoverlevelsen for børn og unge med kræft går opad, viser årsrapport. Styregruppe ønsker hurtige, ensartede godkendelsesprocesser for nye behandlingsprotokoller.
Skriv en kommentarNyrekræft: Flere får nyrebevarende indgreb Mere end halvdelen af alle patienter med nyrecancer får et nyrebevarende indgreb, viser seneste årsrapport fra Dansk Renal Cancer Database.
Skriv en kommentar
Vinder: »Det er en saltvandsindsprøjtning i en hårdt presset tid« Anja Toft, overlæge og teamleder af nyreteamet, Urinvejskirurgisk Afdeling, Odense Universitetshospital. Afdelingen er ny vinder på området.
Skriv en kommentar