I sommer har der været meget debat om HPV og vaccination. Statusartikel i Ugeskrift og kronik af Frede Olesen. Men hvad med drengene? Både kvinder og mænd har HPV-virus og får HPV-induceret cancer. C. colli uteri er en delvis seksuelt overført sygdom (nonner får det sjældent). Hvis man nu vaccinerede drengene, så smitter de ikke pigerne. Analcancer går måske også ned i hyppighed og hovedhalskræft det samme. Hvis drengene også vaccineres vederlagsfrit, vil det være nemmere for egen læge. Ingen...

Gevinsterne ved forskning overgår langt de få uheldige sager Muligheden for at anvende data fra sundhedsvæsenet til forskning og kvalitetsudvikling baseret på registre er meget væsentlig. Registerforskning redder liv.
Skriv en kommentarStop skræmmekampagnen om sundhedsdata Det undrer det mig, at Thomas Birk Kristiansen og Trine Jeppesen drømmer sig tyve år tilbage i tiden.
Skriv en kommentarStenbæk og Freitag – I må gerne låne mit sommerhus Der er brug for nytænkning for at redde praksis, og fornuftige mennesker i regioner og PLO bør sætte sig sammen et par dage og føre en åbenhjertig samtale. Og de skal ikke tage deres talknusere med.
Skriv en kommentarEn korrumpering af lægestanden At vokse op med intakte kønsorganer er en menneskeret jævnfør bioetikkonventionen, der er ratificeret af Danmark.
2 kommentarerVarm luft kører i ring hos Dagens Medicin Åbenhed ikke kun er noget, der står i et flot stykke papir – det skal også opleves i dagligdagen. Og ja, vi har haft eksempler på det modsatte, og det vil jeg faktisk gerne gøre noget ved!
Skriv en kommentar
Man kan sagtens få sjællandske speciallæger til at arbejde 100 km fra Rådhuspladsen uden tvang DEBAT: Ved at øge antallet af praktiserende speciallæger vil man kunne afhjælpe et generelt behov for specialiseret lægehjælp, også i de områder hvor borgerne i dag har langt til behandling, skriver praktiserende neurolog.
2 kommentarerVærktøjskassen er ikke tom: Der findes behandling til patienter med kroniske smerter KOMMENTAR: Mange af de teknikker, vi anvender i specialiseret regi, kan med fordel integreres i almen praksis, skriver en gruppe overlæger i smertefaget.
2 kommentarer
Praktiserende læge: En afvisning af en ambulant patient er et misfoster, der afføder dårlig stemning DEBAT: Mit ønske til den nye reform af sundhedsvæsenet er, at det skal være forbudt at afvise en ambulant henvisning (altså en patient) fra den praktiserende læge til sygehuset, skriver Helene Larsson.
2 kommentarer
Lægeforeningen og Apotekerforeningen: Sundhedsvæsenet kan frigøre ressourcer med generisk ordination Debat: Læger vil få mere tid til patientbehandlingen, hvis de ikke skal notere handelsnavne,styrke og pakningsstørrelser, men alene skal forholde sig til aktivstof i lægemidlet, dosis og behandlingens varighed.
Skriv en kommentar
En investering i en kommende kollega er en god og langsigtet investering DEBAT: Vagtdækning med medicinstuderende kan aflaste fast personale og skabe ledere og kommende kolleger, der forstår og kan tilpasse sig kommende generationer af sundhedspersonale, skriver formand for FADLs Vagtbureau.
Skriv en kommentar
DSAM-næstformand: Generisk ordination er nøglen til patientsikkerhed og forsyningssikkerhed DEBAT: I en tid med fokus på effektive arbejdsgange og pres på lægepraksisser er det spild af ressourcer, at læger skal bruge tid på at trykke på de rigtige knapper frem for at behandle patienter. Derfor er det på høje tid, at generisk ordination og moderniseret brug af recepter bliver standardpraksis i Danmark, skriver Maria Krüger.
Skriv en kommentar