Brugen af tvang i psykiatrien skal bringes ned. Det har længe været et politisk mål, og det er også et af fokusområderne i den nyligt udkomne slutrapport fra regeringens psykiatriudvalg. Regeringen har nu sat 50 mio. kr. af på næste års finanslov til formålet. Men er det tilstrækkeligt? Og hvilke alternative løsninger skal de ekstra ressourcer bruges på? Disse spørgsmål er stadig uafklarede, og der er behov for mere konkret viden, før de kan besvares tilfredsstillende. I 2012 udgav Dansk...

Hvorfor ikke bare afskaffe psykiatriloven, Sophie Løhde? DEBAT: Gør nedbringelsen af tvang i psykiatrien til en vindersag. Afskaf muligheden for tvang i psykiatrien eller giv psykiatrien de nødvendige ressourcer, så lovens intention og ord kan overholdes, skriver Gitte Ahle.
1 kommentar
Nye tal for tvang viser stadig et problem – her er løsningen Tvang i psykiatrien er flyttet fra bæltefikseringer til andre former for tvang. Men vi ved, hvad der skal til. Løsningen er bæltefrie afdelinger, skriver psykiater og politiker Mikkel Rasmussen.
Skriv en kommentar
Skal vi lade patienten sejle sin egen sø? Det er konsekvensen af Peter Gøtzsches forslag om at forbyde tvang i psykiatrien.
Skriv en kommentar
Sygehusenes it føles ikke særlig topklasseagtigt Uforståeligt, at regeringen kalder dansk sundheds-it for værende i international klasse. Sådan ser hverdagen på sygehuset ikke ud.
Skriv en kommentarLægekaldet overdøves af tikkende tidsfrister
Skriv en kommentar
Vores værktøjskasse til behandling af kroniske smerter er i realiteten tom DEBAT: Mange velmenende sundhedsprofessionelle har forsøgt alverdens ting. Men virkeligheden er, at vi aldrig har kunnet behandle kroniske non-maligne smerter, skriver Thomas Birk Kristiansen.
1 kommentar
Hoveduddannelseslæge i almen medicin: Jeg ville gerne arbejde på Lolland igen, hvis forholdene var til det DEBAT: Alt for længe har arbejdsgivere håbet, at lægedækningen ville løse sig selv. Det gør den ikke. Der er brug for en ny retning med prioriterede hoveduddannelsesforløb, strategisk rekruttering og menneskelige rammer, skriver Lui Näslund Koch.
Skriv en kommentar
Medicinstuderende: Tanken om, at vi om ti år sidder på sofaen på dagpenge, er dybt foruroligende Det er et paradoks, at hospitalerne på den ene side mangler speciallæger inden for vitale områder, mens der på den anden side står dygtige og motiverede unge læger klar uden mulighed for at komme videre i deres uddannelse. Men problemerne med lægers arbejdsløshed stikker langt dybere og handler i virkeligheden om sundhedsvæsenets fremtid.
Skriv en kommentar
Politiske dagsordener og skyld som ammunition: nyuddannede praktiserende læger risikerer at vende i døren Som kommende praktiserende læger ser vi frem til at blive familielæger i egne klinikker. Men det nye lovforslag fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet, hvor regionerne bl.a. skal kunne beslutte, hvor mange patienter den enkelte praktiserende læger skal påtage sig ansvaret for, er bekymrende. Stregerne er trukket op og debatten raser henover hovedet på fremtidens praktiserende læger.
Skriv en kommentar
Lungeformand: I Lungeforeningen glæder vi os til kronikerpakkerne Kronikerpakkerne vil forhåbentlig medføre, at patienterne vil opleve, at der er nogen, der interesserer sig for dem, frem for i dag, hvor de i mange tilfælde er overladt til sig selv, skriver Torben Mogensen, formand for Lungeforeningen.
Skriv en kommentar
Europa må handle nu for at sikre, at patienter ikke bliver ladt i stikken DEBAT: Hvis EU ønsker at tiltrække flere investeringer, er der brug for et moderniseret regulatorisk system med ressourcer til at sikre hurtig og videnskabeligt funderet godkendelse af kliniske forsøg og nye lægemidler, skriver Ilya Yuffa, president, Lilly International.
Skriv en kommentar