Brugen af tvang i psykiatrien skal bringes ned. Det har længe været et politisk mål, og det er også et af fokusområderne i den nyligt udkomne slutrapport fra regeringens psykiatriudvalg. Regeringen har nu sat 50 mio. kr. af på næste års finanslov til formålet. Men er det tilstrækkeligt? Og hvilke alternative løsninger skal de ekstra ressourcer bruges på? Disse spørgsmål er stadig uafklarede, og der er behov for mere konkret viden, før de kan besvares tilfredsstillende. I 2012 udgav Dansk...

Hvorfor ikke bare afskaffe psykiatriloven, Sophie Løhde? DEBAT: Gør nedbringelsen af tvang i psykiatrien til en vindersag. Afskaf muligheden for tvang i psykiatrien eller giv psykiatrien de nødvendige ressourcer, så lovens intention og ord kan overholdes, skriver Gitte Ahle.
1 kommentar
Nye tal for tvang viser stadig et problem – her er løsningen Tvang i psykiatrien er flyttet fra bæltefikseringer til andre former for tvang. Men vi ved, hvad der skal til. Løsningen er bæltefrie afdelinger, skriver psykiater og politiker Mikkel Rasmussen.
Skriv en kommentar
Skal vi lade patienten sejle sin egen sø? Det er konsekvensen af Peter Gøtzsches forslag om at forbyde tvang i psykiatrien.
Skriv en kommentar
Sygehusenes it føles ikke særlig topklasseagtigt Uforståeligt, at regeringen kalder dansk sundheds-it for værende i international klasse. Sådan ser hverdagen på sygehuset ikke ud.
Skriv en kommentarLægekaldet overdøves af tikkende tidsfrister
Skriv en kommentar
Overgangsaktiviteter er afgørende trædesten til et mere sammenhængende sundhedsvæsen Sundhedsreformen er ikke længere noget, vi venter på, men noget vi skal virkeliggøre sammen. I dette indlæg stiller vi skarpt på, hvordan overgangsaktiviteter kan bane vejen for sundhedsreformens intentioner om at skabe et stærkere og mere sammenhængende sundhedsvæsen med fokus på tryghed, relationer, faglighed og politisk forankring.
Skriv en kommentar
Debat: En ny retning for psykiatrien – lad os gribe muligheden sammen Vi står med en historisk mulighed for at skabe en mere sammenhængende, tilgængelig og værdig psykiatri. Det kræver, at vi tør tænke nyt og samarbejde på tværs af sektorer. Hos de private psykiatriske klinikker og hospitaler er vi klar. Lad os sammen sikre, at ingen børn og unge skal vente urimeligt længe på den hjælp, de har brug for, skriver Kit Kjærsgaard, direktør for Skovhus Privathospital og Dorthe Mikkelsen, direktør for CPH Privathospital.
Skriv en kommentar
Debat: Digital transformation af sundhedsvæsenet forudsætter en transformation af ledelse og forskning Digital teknologi, forskning og ledelse er ikke adskilte verdener. Hvis vi skal lykkes med den digitale transformation af sundhedsvæsenet, må vi insistere på, at disse tre faktorer integreres fra starten og opretholdes gennem hele transformationsprocessen, skriver Thea Kølsen-Fischer, Kristian Kidholm og Søren Barlebo Rasmussen i et fælles debatindlæg.
Skriv en kommentar
Pas på: Sundhedsreformen kan smide fagligheden ud med badevandet Der var engang, hvor det faglige samarbejde mellem sygehuse og almen praksis var ikke-eksisterende, og hvor lægers efteruddannelse blev betalt af medicinalindustrien. Derfor skal vi værne om de nuværende gode løsninger for efteruddannelse og kvalitetsudvikling i almen praksis, hvis fundament sundhedsreformen risikerer at fjerne, skriver ledelsen i hhv. DSAM og FYAM i et fælles debatindlæg.
Skriv en kommentarUndervisning i palliation bør være obligatorisk DEBAT: Ulighed i adgang til palliation starter i uddannelsen, og den manglende uddannelse i palliativ indsats af læger og sygeplejersker er et farligt signal om prioritering.
1 kommentar
Læge og kandidat for Liberal Alliance: Høj risiko kræver høj specialisering DEBAT: De medicinske afdelinger er ikke rustet til at håndtere de farligste og mest komplekse misbrugstilfælde, derfor bør der etableres en regional specialiseret afdeling for hospitalsbehandling af aggressive stofbrugere, mener læge og regionsrådskandidat for Liberal Alliance.
Skriv en kommentar