Dansk Selskab for Obstetrik og Gynækologi glæder sig over, at Lægemiddelstyrelsen har registreret og godkendt Angusta (misoprostol) til igangsættelse af fødsler i Danmark. Det skriver selskabet på sin hjemmeside og formanden for selskabet, Thomas Larsen, ledende overlæge på Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling på Aalborg Universitetshospital uddyber: »Det har været et off-label præparat, som vi har stor tiltro til, og som vi har lavet mange undersøgelser af. Der har været en mangeårig disputs omkring det, fordi nogen mente, at det var usikkert, bl.a....

Gynækologer i opråb til Trane Nørby: Vi har et akut problem, men vi er ikke de eneste Dansk Selskab for Obstetrik og Gynækologi skriver åbent brev til sundhedsministeren.
Skriv en kommentar
Fødselstallet falder markant På ét år er antallet af fødsler i Danmark faldet med næsten 5.000, viser tal fra Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram (RKKP). Et forventet babyboom er derfor udeblevet.
1 kommentarFødselslæger bekymret over øget antal hjemmefødsler Antallet af hjemmefødsler er steget, viser ny kortlægning. Det vækker bekymring hos fødselslæger.
Skriv en kommentarNy fødselstrend kan gøre mere skade end gavn Danske læger og forskere maner til besindighed angående vaginal seeding i forbindelse med kejsersnit, viser ny kommentarartikel.
Skriv en kommentar
Nødråb fra fødselslæger: Vi har slet ikke styr på registrering og kvalitetsarbejdet Region Hovedstaden valgte at tage Sundhedsplatformen i brug, længe før man var færdig med at udvikle et modul til registrering af fødsler. Samtidig forbød man klinikerne at fortsætte med at indberette data til den eksisterende fødselsdatabase.
Skriv en kommentarStyrelse overvejer placering af højtspecialiseret behandling af gynækologisk kræft Placering af behandling af livmoder-, livmoderhals- og æggestokkræft i den kommende specialeplan skal vurderes af faggruppe
Skriv en kommentarAalborg Sygehus klar med ny metode til overvågning af lægemidler Lægefaglige eksperter Aalborg Sygehus er sammen med Lægemiddelstyrelsen ved at udvikle et nyt koncept til vurdering af effekten og sikkerheden ved nye lægemidler på det danske marked.
Skriv en kommentar
Nyt håb til kronikere: Forsøgsordning skal flytte dyre behandlinger fra sygehuse til speciallægepraksisser 1. juli træder en treårig forsøgsordning i kraft, der giver regionerne mulighed for at forhandle fortrolige rabatter på tilskudsmedicin og samtidig flytte behandlingen væk fra sygehusene. Ordningen skal slå tre fluer med ét smæk og give flere patienter med kroniske sygdomme hurtigere adgang til innovativ og dyr medicin med offentligt tilskud, samtidig med at industrien øger sin omsætning, mens regionerne sparer penge.
Skriv en kommentar
DSIMs uddannelsespris går til overlæge på Aalborg Universitetshospital Uddannelsesansvarlig overlæge Trine Langfeldt Hagen er årets modtager af Dansk Selskab for Intern Medicins uddannelsespris. Hun blev indstillet til prisen grundet vedholdenhed, hårdt arbejde og et ufravigeligt fokus på uddannelse.
Skriv en kommentar
Vigtig lektie fra COVID-19: »Vi skal lytte mere til folk, der siger, at de har senfølger efter virussmitte« Det var den første variant af COVID-19, der stod bag langt de fleste tilfælde af senfølger i Danmark. Selvom der ikke længere er det store fokus på senfølger til COVID-19, er der stadig patienter, som ikke er sluppet af med dem endnu. Derfor er en af læringerne, at der generelt bør være større fokus på, at nogle mennesker udvikler senfølger efter virusinfektioner, siger forskningsleder og professor Lars Arendt-Nielsen fra Aalborg Universitetshospital.
1 kommentar
Region Midtjylland i kovending: Vil nu alligevel gennemgå psykisk syges journaler for fejlbehandling Først ville regionen selv gennemgå de 1.614 journaler fra patienter, der har været indlagt på Regionspsykiatrien i Randers, så valgte de at indstille gennemgangen. Nu genoptages gennemgangen igen.
Skriv en kommentar