På Dagens Medicin skrev Thomas Senderovitz, Lægemiddelstyrelsens direktør, et indlæg om forsyningsproblemerne med medicin ‘Brug for bedre kommunikation om forsyningsproblemer’, og det kan jeg kun give ham ret i. Og når der i samme indlæg opfordres til, at man giver sit besyv med i forhold til løsninger, så vil jeg naturligvis gerne komme med Lægeforeningens input til løsninger. Til en start vil jeg lige slå fast, at mangel på medicin er et komplekst problem, der rækker langt ud over Danmarks...
Lad os overtage efter lægernes ordinationer Apotekerforeningen er helt enige i, at det er en god idé at lade apotekerne administrere lægens ordination. Men det er afgørende, at man fastholder den høje sikkerhed i medicinudskrivning og -udlevering, skriver foreningens formand.
Skriv en kommentarNyt system for receptudskrivning vil lette lægers arbejde og øge patientsikkerheden Apotekerne har meldt ud, at de gerne løfter flere sundhedsopgaver. Det tilbud bør læger tage imod med indførsel af en ny arbejdsfordeling omkring recepter, skriver Tue Flindt Müller, formand for Lægeforeningens Lægemiddel- og medicoudvalg.
Skriv en kommentar
Rigide krav til journalføring hæmmer overblikket i journalen Krav om alt – stort og småt – skal skrives ned gør det vanskeligere at få overblik i journalerne, og det tager kostbar tid fra patienterne.
2 kommentarer
Medicinstuderende: Tanken om, at vi om ti år sidder på sofaen på dagpenge, er dybt foruroligende Det er et paradoks, at hospitalerne på den ene side mangler speciallæger inden for vitale områder, mens der på den anden side står dygtige og motiverede unge læger klar uden mulighed for at komme videre i deres uddannelse. Men problemerne med lægers arbejdsløshed stikker langt dybere og handler i virkeligheden om sundhedsvæsenets fremtid.
Skriv en kommentar
Politiske dagsordener og skyld som ammunition: nyuddannede praktiserende læger risikerer at vende i døren Som kommende praktiserende læger ser vi frem til at blive familielæger i egne klinikker. Men det nye lovforslag fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet, hvor regionerne bl.a. skal kunne beslutte, hvor mange patienter den enkelte praktiserende læger skal påtage sig ansvaret for, er bekymrende. Stregerne er trukket op og debatten raser henover hovedet på fremtidens praktiserende læger.
Skriv en kommentar
Lungeformand: I Lungeforeningen glæder vi os til kronikerpakkerne Kronikerpakkerne vil forhåbentlig medføre, at patienterne vil opleve, at der er nogen, der interesserer sig for dem, frem for i dag, hvor de i mange tilfælde er overladt til sig selv, skriver Torben Mogensen, formand for Lungeforeningen.
Skriv en kommentar
Europa må handle nu for at sikre, at patienter ikke bliver ladt i stikken DEBAT: Hvis EU ønsker at tiltrække flere investeringer, er der brug for et moderniseret regulatorisk system med ressourcer til at sikre hurtig og videnskabeligt funderet godkendelse af kliniske forsøg og nye lægemidler, skriver Ilya Yuffa, president, Lilly International.
Skriv en kommentar
Læger er ikke legoklodser, man bare kan flytte rundt med DEBAT: Når Anders Kühnau mener, at læger er nogle, der skal fordeles, og deres vej til at blive speciallæger skal strammes op og begrænses, er det desværre et forældet syn på læger fra driftsherreside, mener Camilla Rathcke.
Skriv en kommentar
Erik Jylling og Søren Barlebo: ‘Kronikerpakker’ risikerer at fastlåse i stedet for at udvikle Med ‘kronikerpakkerne’ er der politisk sat en tydelig retning, der nemt prioriterer standardløsninger frem for udvikling og innovation. Det kan være en fælde. I stedet bør vi betragte ‘pakkerne’ som en mulig motorvej for innovation af sundhedsvæsenet, skriver Erik Jylling, lægefaglig koncerndirektør i Region Hovedstaden, og Søren Barlebo Rasmussen, partner i Mobilize Stategy Consulting.
1 kommentar
Sammenlægning af psykiatrien og somatikken må ikke få os til at slække på fagligheden Et politisk flertal har desværre valgt at sammenlægge somatikken og psykiatrien i stedet for at øge resurser til kapacitetsopbygning og behandling. For slet ikke at tale om at pleje vores kompetente personale, der fortjener ordentlige løn – og arbejdsvilkår.
1 kommentar
Træd på bremsen: Vi uddanner for mange læger, men for få speciallæger DEBAT: Man kan ikke løse speciallægemanglen ved at proppe flere ind på medicinstudiet. Tværtimod risikerer vi at skabe en generation af læger, der fanges i et system uden veje videre, skriver Yngre Lægers forperson.
Skriv en kommentar