Den gavnlige effekt af endovaskulær behandling med trombektomi efter en blodprop i hjernen er lige så god to år efter indgrebet, som den var efter 90 dage. Det viser langtidsresultaterne af en hollandsk undersøgelse af endovaskulært behandlede hjerneblodproppatienter, som er offentliggjort i New England Journal of Medicine. Trombektomi er en metode, som anvendes ved store blodpropper i hjernen. Teknikken indebærer, at operatøren via et blodkar i lysken fører et kateter op til det blokerede blodkar i hjernen, og mekanisk fjerner...
Blodfortyndende medicin øger risikoen for blødninger i kraniet Forskere fra Syddansk Universitet finder sammenhæng stigende forbrug af blodfortyndende medicin og øget forekomst af kranieblødninger.
Skriv en kommentarSyrepumpehæmmere kædes sammen med øget risiko for blodprop i hjernen Godt 570.000 danskere er i behandling med lægemidler til maveproblemer, der mistænkes for at øge risikoen for blodprop i hjernen.
Skriv en kommentarTrombektomi er lige så effektiv som trombolyse Trombektomi er lige så effektiv som trombolyse til behandling af akut iskæmisk slagtilfælde, viser ny forskning.
Skriv en kommentar
Kræft er den hyppigste dødsårsag blandt personer med type 2-diabetes Hjerte-kardødeligheden blandt personer med type 2-diabetes er næsten halveret på 18 år, viser stor undersøgelse. Kræft er nu den hyppigste dødsårsag, og det kalder på nye behandlingsstrategier, mener forsker.
Skriv en kommentar
Overlæge på Rigshospitalet er ny lærestolsprofessor i karkirurgi Jonas Peter Eiberg nyudnævnt lærestolsprofessor i karkirurgi ved Københavns Universitet. Han arbejder for at gøre aneurismekontroller og uddannelsen til karkirurg endnu bedre.
Skriv en kommentar
Kæmpe studie af babyhjerter baner vej for ny viden om hjertefejl Verdens største studie af babyhjerter har ført en række nye fund med sig. Flere af børnene i studiet skal følges resten af livet, og projektet skal føre til bedre opsporing og behandling i fremtiden, siger lægerne bag forskningen.
Skriv en kommentar
Danmark får et nationalt hjerte-kar-akademi Med 180 mio. kr. i ryggen får Danmark sit første nationale hjerte-kar-akademi. Akademiet har til formål at samle og styrke dansk tværfaglig forskning inden for hjerte-kar-sygdomsområdet.
Skriv en kommentar
Patienter med diabetes og hjerte-karsygdom får ikke optimal behandling Kun 15 pct. af personer med type 2-diabetes, der også lider af hjerte-karsygdom, er i en diabetesbehandling med hjertebeskyttende effekt et år efter diagnosen, viser ny dansk undersøgelse. Forsker bag opfordrer til bedre support af almen praksis i forhold til at benytte nye behandlingsmuligheder.
Skriv en kommentar
Nye krav på Riget: Læger skal bestå denne test for at operere På Rigshospitalet skal læger under uddannelse i karkirurgi bestå stimulationstest, før de får lov at operere på patienter. Det er det eneste rigtige, fortæller overlæge.
Skriv en kommentar
Blodtryksmedicin giver ikke værre COVID-19 forløb Nyt dansk studie bekræfter, at patienter, der behandles med hyppigt brugt blodtryksmedicin, ikke har større risiko for at blive smittet med coronavirus og få værre sygdomsforløb, hvis de smittes.
Skriv en kommentarMultidisciplinær rehabilitering øger sklerosepatienters livskvalitet Hidtil største randomiserede studie af effekterne af multidisciplinær rehabilitering til MS-patienter under indlæggelse peger på god effekt på patienternes livskvalitet
Skriv en kommentar