Forskningsleder: »Vi mangler viden om langtidseffekterne af ny sygehusmedicin« Langtidseffekterne af de nye, dyre lægemidler til sygehussektoren er ukendte, og de bør i langt højere grad belyses, inden man bruger lægemidlerne i praksis, mener lederen af Copenhagen Trial Unit, Christian Gluud.

Forventningerne til de nye former for sygehusmedicin for alt fra hepatitis C over sclerose til kræft er lige så høje som produkternes pris, men ingen kender endnu langtidseffekterne af disse lægemidler. Derfor er der behov for at investere betydelig større midler i at gennemføre randomiserede kliniske forsøg, som kritisk vurderer behandlingseffekter, vurderer lederen af Copenhagen Trial Unit, Center for klinisk interventionsforskning, Christian Gluud.  »De nye ‘direct acting antivirals’ mod hepatitis C ser ud til at være forbløffende gode til at...

[reblex id='746785']

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind