Foto: Lars Horn

Formand for konsultationssygeplejersker: Vi får stadig flere opgaver Antallet af nye og komplekse arbejdsopgaver er steget eksplosivt, siger konsultationssygeplejerskers formand og efterlyser mere efteruddannelse. Formanden for Dansk Selskab for Almen Medicin er skeptisk overfor, at sygeplejersker nærmest overtager konsultationerne.

Titlen konsultationssygeplejerske går ca. 30 år tilbage, og i løbet af de seneste knap 20 år er antallet af sygeplejersker i almen praksis og speciallægepraksis kun gået én vej: opad. Ifølge Dansk Sygeplejeråds (DSR) egne opgørelser var der 913 konsultationssygeplejersker i 2002. Det tal var fem år senere allerede vokset til 1.347, og i dag er der flere end 2.000. Af dem er omkring 650 medlem af gruppen Fagligt Selskab for Konsultation- og Infirmerisygeplejersker under Dansk Sygeplejeråd (DSR).  »Jeg har...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind