Rygestop er uden sammenligning den mest betydningsfulde intervention i behandlingen af KOL. Det fastslår Lill Moll, der har været formand for arbejdsgruppen i Dansk Selskab for Almen Medicin (DSAM), der har udarbejdet den seneste kliniske vejledning for KOL i almen praksis, der netop er udkommet. Dernæst kommer den medicinske behandling, samt rehabilitering og opfordring til fysisk aktivitet. Målet for behandlingen er at sikre det bedst mulige funktionsniveau, livskvalitet og tryghed og færrest mulige eksacerbationer samt at minimere lungefunktionstab og progression...

Forslag om tilskud til KOL og astma-midler splitter læger Mens DSAM forholder sig positivt til Medicintilskudsnævnets forslag om fremtidig tilskud til KOL og astma-lægemidler, er Dansk Selskab for Lungemedicin kritisk.
Skriv en kommentarDSAM tager afstand fra ny KOL-kampagne Ny kampagne fra Sundhedsstyrelsen og Lungeforeningen lægger et unødigt pres på lægerne i almen praksis, mener DSAM.
Skriv en kommentar
Overlæge om intet tilskud til effektivt rygestopmiddel: »En falliterklæring« Lægemiddelstyrelsen har afvist at give Decigatan til at understøtte rygestop generelt tilskud. Det ærgrer overlæge Anders Løkke fra Lungemedicin ved Vejle Sygehus, men han er ikke overrasket. Det kan ellers redde liv og blive billigere på den lange bane, siger han.
1 kommentar
Almen praksis deler igen KOL-data: På hospitalerne tales der om begyndelsen på en ny æra Efter mange års stilstand indberetter praktiserende læger nu igen data på patienter med KOL til det nationale register. Det markerer begyndelsen på en ny æra, der vil løfte behandlingskvaliteten og forskningen markant, vurderer formand for det nationale KOL-register.
Skriv en kommentar
Databaseformænd: Styrk det tværsektorielle lungesamarbejde Bedre sektorsamarbejde kan løfte behandlingen af store grupper af lungepatienter som KOL- og astmapatienter, mener formændene for henholdsvis lungecancer-, KOL- og astmaregistret.
Skriv en kommentar
Data fra almen praksis skal løfte samarbejde om KOL-patienter Data fra praktiserende læger bliver fra næste år en del af den landsdækkende database for kvalitet af KOL-behandling. Det skal give praktiserende læger og hospitalslæger fælles referencer for behandlingen.
1 kommentarPraktiserende læger får nye anbefalinger for behandling af KOL Sundhedsstyrelsen har afsluttet høringen for et baggrundsnotat om vedligeholdelsesbehandling af KOL uden astma.
Skriv en kommentarForeninger: Lægemiddelstyrelsen bør afvente nye guidelines for KOL- og astma-behandling For at undgå unødvendige medicinskift og forvirring hos patienterne opfordrer Apotekerforeningen og Astma-Allergi Danmark til, at Lægemiddelstyrelsen udskyder ændringer i medicintilskud for KOL- og astma-behandling, til de nye nationale og internationale guidelines ligger klar.
Skriv en kommentar
Lægens alder påvirker kronikeropfølgning i almen praksis Den praktiserende læges alder spiller en stor rolle for, hvor mange patienter i en praksis, der får den årlige opfølgning på KOL eller type 2-diabetes, viser en ny analyse. DSAM-formand er kritisk.
3 kommentarerDSAM trækker delvist kritik af lungekampagne tilbage Efter at Sundhedsstyrelsen og Lungeforeningen har justeret deres udskældte KOL-kampagne, så målgruppen fremgår tydeligt, trækker Dansk Selskab for Almen Medicin en del af deres kritik tilbage.
Skriv en kommentar
Lungemedicinere afviser kritik fra DSAM: KOL-kampagne er ikke screening Kampagnen Pust Liv i Din Hverdag lægger ikke op til udbredt undersøgelse af raske borgere, som Dansk Selskab for Almen Medicin mener. Det siger Dansk Lungemedicinsk Selskab, der ser kampagnen som en vigtig opsporingsindsats.
Skriv en kommentar