74-årige Per Kaalunds lange politiske karriere bragte ham omkring bl.a. Københavns Amt, Folketinget, NATO og Europarådet. Dagens Medicin: Pressen udråbte hurtigt de syv i FAYLs bestyrelse til slyngler og kommunister – hvordan oplevede du dem? »Ha ha ha ha! De var ikke en gruppe, man skulle tage alt for højtideligt. Det var det ikke. Jeg kan huske, at der gik et rygte om, at de på et tidspunkt havde været nødt til at låse deres formand inde i et skab...

Oprørerne fra 1981 For 30 år siden blev yngre læger forvandlet til lønmodtagere med 8-timers vagter. Det ramte deres uddannelse og skabte lægemangel. Men gav også grobund for kvindernes indtog i lægekitlen. Syv mænd stod forrest i slaget om overenskomst 1981.
Skriv en kommentar
7-banden fra OK81 Overenskomsten fra 1981 blev afsindigt dyr, den svækkede lægernes uddannelse, gjorde dem til lønmodtagere og førte til lægemangel. Men den gav også lægerne moderne arbejdsbetingelser.
Skriv en kommentar
Slaget som alle tabte Jens Parker brugte dage og nætter i ugevis på at forhandle for Foreningen af Yngre Læger i 1981. Efter hans mening var der ingen vindere af strejken i uge 21, og resultatet endte med at ødelægge lægeuddannelsen og skabe lægemangel.
Skriv en kommentar
Konflikten banede vejen til rektorstolen Ralf Hemmingsen spillede en af hovedrollerne i løsningen på lægekonflikten i 1981, og uden erfaringerne fra de hårde natteforhandlinger og møder på statsministerens kontor var han blevet rektor for landets største universitet.
Skriv en kommentar
Efter strejken kom antiklimaks Jes Rahbek arbejdede ofte 80 timer om ugen som ung læge, og under konflikten i uge 21 i 1981 var han slet ikke hjemme og sove. Han har altid været drevet af et socialt engagement.
Skriv en kommentar
Det blev så godt, som det kunne
Skriv en kommentar
Jeg blev beskyldt for at ville proletarisere lægestanden Thoraxkirurg og risikomanager Mark Krasnik har ikke rykket sig synderligt fra de idealer, han kæmpede for i 1981. Han tror stadig på fællesskab og solidaritet og fastholder, at læger er lønarbejdere på lige fod med alle andre.
Skriv en kommentar
Det handler om at være en ordentlig medborger Som ung, arbejdsløs læge pendlede Ole Nørregaard i 1981 mellem Aarhus og København i pendulfart. Han var den i yngre lægers bestyrelse, der havde føling med de strejkende medlemmer i Jyllands røde hovedstad.
Skriv en kommentar
Jeg følte mig som zarens kurér Benn Duus var yngste mand i bestyrelsen, da de unge læger gik på barrikaderne i 1981. Han følte sig meget betydningsfuld, da han på vegne af 300 kolleger på Hvidovre Hospital afleverede 300 fraskrivelser af lægeautorisationen.
Skriv en kommentar
Sigurd ville blive i Thisted – men han vil også uddanne sig til speciallæge. Så han ventede to år Sigurd Morsby er netop begyndt i en hoveduddannelsesstilling i endokrinologi på Aalborg Universitetshospital i Thisted. Endokrinologi er det første speciale, der er godkendt til uddannelse på det lille nordvestjyske sygehus. Flere er på vej.
Skriv en kommentar
Tiden skriger på arbejdspladser, der kan inkludere neurodivergente hjerner STIKPILLEN: Sundhedsvæsenet skal blive bedre til at inkludere såkaldte neurodivergente hjerner, for der er mere end nogensinde brug for sundhedsprofessionelle, som evner at tænke forskelligt og udfordre status quo, skriver Marie Højriis Storkholm.
Skriv en kommentar