To af fem regioner var i 2012 langt fra at kunne leve op til kvalitetsdatabasekravene for, hvor mange celleprøver for livmoderhalskræft der må være uegnede. Det viser den seneste årsrapport fra Dansk Kvalitetsdatabase for Livmoderhalskræftscreening. Kvalitetsdatabasens styregruppe har defineret en standard for andelen af uegnede celleprøver på højst 1,5 pct. af alle celleprøver for livmoderhalskræft. Det kvalitetskrav kunne kun Region Hovedstaden i 2012 leve op til, mens Syddanmark og Midtjylland var meget tæt på, viser kvalitetsdatabasens årsrapport for 2012. Derimod...
Forskere: HPV-vaccination fører ikke til promiskuøs livsstil Valget om at få en HPV-vaccination mod livmoderhalskræft fører ikke til en højere forekomst af seksuelt overførte sygdomme, som ellers er frygten i flere kredse i USA. Det viser stort amerikansk studie.
Skriv en kommentar
Nordisk selskab skal stå for førende æggestokkræft-studier Nordisk Selskab for Gynækologisk Onkologi står for et førende fase 3-studie og skal også sætter et europæisk studie op.
Skriv en kommentarKemobehandling og stråling skader ikke ufødte børn Forskellige studier præsenteret på ESMO viser, at det ikke skader et barn, at det har været udsat for kemobehandling eller stråling, mens det lå i moderens mave.
Skriv en kommentarStamceller kan anvendes til brystrekonstruktion Fedtvæv beriget med patientens egne fedtstamceller forventes i nær fremtid at kunne erstatte traditionelle brystimplantater for de kvinder, der vil have rekonstrueret brystet efter brystkræft.
Skriv en kommentarInfluenzavaccine er sikker for gravide Hverken aborter, misdannelser eller lav fødselsvægt er mere almindelig hos kvinder, der får influenzavaccination under graviditeten, i forhold til kvinder, der ikke blev vaccineret.
Skriv en kommentarBrystimplantater frikendt for at øge risikoen for lymfekræft Danske forskerne kan ikke påvise en sammenhæng mellem brystimplantater og lymfekræft.
Skriv en kommentar
Fantastisk ASCO for gynækologisk kræft Mansoor Mirza, overlæge på Rigshospitalet og medical director for Nordisk Selskab for Gynækologisk Onkologi, fortæller, at ASCO i år har budt på flere særdeles store fremskridt inden for området.
Skriv en kommentar
AUH styrker gynækologisk onkologi med to nye professorater Afdeling for kvindesygdomme og fødsler på Aarhus Universitetshospital henter nye professorer fra Karolinska i Stockholm og Odense Universitetshospital.
Skriv en kommentar
Kræftudredning uden for kræftpakker varierer meget Ny rapport viser stor forskel i kræftudredning uden for kræftpakker på tværs af landet. Fem anbefalinger skal sikre, at udredningen af patienter med kræft, bliver mere ensartet.
Skriv en kommentar
Silkeborg opdager markant flere tidlige tilfælde af lungekræft Det midtjyske hospital er gået forrest med anvendelse af lavdosis CT og finder langt flere tidlige tilfælde af lungekræft end hospitaler i resten af landet, der oftest anvender røntgen af thorax. Sidstnævnte er en usikker, farlig og forældet metode i denne diagnostik, mener professor Frede Olesen og tidl. direktør for Kræftens Bekæmpelse, Leif Vestergaard.
5 kommentarer
Boostet immunforsvar før operation skal reducere tilbagefald Patienters eget immunforsvar kan få en afgørende rolle i behandlingen af kræft, siger kirurger og onkologer fra Sjællands Universitetshospital. En ny tilgang til hele kræftbehandlingen har som mål at reducere risikoen for, at patienter får tilbagefald efter operation. Det kræver en gentænkning af hele det perioperative forløb.
Skriv en kommentar