Ablation plus CRT (biventrikulær pacing) er bedre end farmakologisk kontrol i forhold til at reducere risikoen for dødsfald hos alvorligt symptomatiske patienter med permanent atrieflimren og smal QRS. Det viser et nyt studie, som netop er blevet præsenteret på den årlige kongres for European Society of Cardiology (ESC) og samtidig i European Heart Journal. Tidligere studier har vist, at hos patienter med atrieflimren kan ablation og pacing på højre ventrikel reducere symptomerne på sygdommen samt forbedre livskvaliteten og hjertefunktionen ved...
Højt niveau for behandling af atrieflimren, men plads til forbedring Selv om rigtig mange patienter nu behandles for hjertearytmi, der årligt forårsager tusindvis af blodpropper i hjernen, er der stadig nogle, som går uopdagede rundt med lidelsen. Mangel på data fra almen praksis gør det vanskeligt at få fuldt overblik.
4 kommentarer
Danske forskere var flot repræsenteret på årets ESC Den store hjertekongres ESC er netop overstået. Danske forskere var med til at sætte et tungt aftryk på kongressen.
Skriv en kommentarHøjdepunkter: Talrige internationale studier i verdensklasse på årets ESC Den store kongres for European Society og Cardiology har i 2021 budt på en lang række store internationale resultater, der på sigt kommer til at ændre behandlingsguidelines.
Skriv en kommentar
Kombination af binyrebarkhormon og NOAK-behandling fordobler risikoen for tarmblødninger Ny dansk undersøgelse viser, at behandling med NOAK-præparater for forkammerflimmer i kombination med binyrebarkhormon i form af for eksempel prednisolon fordobler risikoen for at opleve blødninger i tarmene.
Skriv en kommentar
Hjerterehabilitering har stadig social- og etnisk slagside Dansk registerforskning viser, at dårligere socioøkonomisk stillede personer og ikke-etniske danskere i hjerterehabilitering efter infarkt ikke falder bagud i forhold til andre under selve rehabiliteringen. Til gengæld gør hjerterehabilitering ikke den store forskel på den lange bane.
Skriv en kommentar
Skifte i blodfortyndende behandling ved atrieflimren har gavnet de fleste – men én gruppe halter efter Stort dansk studie med data fra 24 års behandling af patienter med atrieflimren tyder på, at det har gavnet de fleste, at behandlingen over tid er gået fra at bestå af blandt andet vitamin K-antagonister til i dag at bestå hovedsageligt af antikoagulationsbehandling med direkte orale antikoagulantia. De ældste patienter ser dog ud til at halte efter sammenlignet med de yngre, hvor man hos enkelte også ser en øget tendens til hjerneblødninger, viser forskningen.
Skriv en kommentar
Der er overraskende høj risiko for hjertesvigt efter atrieflimren Ny undersøgelse af forekomsten af atrieflimren i Danmark peger på, at der er behov for, at forebyggelse og behandling af hjertesvigt efter atrieflimren får et større fokus.
Skriv en kommentar
Dansk forskning på ESC: Behov for revision af guidelines? Ticagrelor og prasugrel ser ud til at beskytte udvalgte patienter med atrieflimren bedre mod død og alvorlig hjertesygdom efter revaskularisering for et myokardieinfarkt, end clopidogrel som anbefales i guidelines, viser undersøgelse, som Sissel Johanne Godtfredsen har præsenteret på ESC.
Skriv en kommentar
Vægttab er ikke forbundet med ændringer i risikoen for atrieflimren Dansk undersøgelse præsenteret på ESC giver ny viden om vægtændringers betydning for at udvikle atrieflimren.
Skriv en kommentar
Både børn og voksne får sundere hjerter af at bevæge sig To store studier, der er blevet præsenteret data fra på den årlige kongres for European Society of Cardiology, viser, at voksne, der bevæger sig, har lavere risiko for stroke og hjerterytmeforstyrrelser, og at børn, der bruger meget tid foran skærmen og ikke bevæger sig, har større risiko for at udvikle skader på hjertet.
Skriv en kommentar
Vinder: »Tværfaglighed, struktur og patientuddannelse er helt klart nøgleordene« Dorthe Svenstrup er ledende overlæge på Hjertesygdomme på Regionshospitalet Viborg. Atrieflimren-klinikkerne i Silkeborg og Viborg, Hospitalsenhed Midt, vinder for andet år i træk som bedst til behandling af atrieflimren.
Skriv en kommentar