Specialpsykolog til Klinik for Bipolar Sygdom ved Afdeling for Depression og Angst, Aarhus Universitetshospital Stillingen er en fuldtidsstilling og er ledig til besættelse d. 01.05.21 eller snarest derefter. Stillingen er en delt stilling med tre dage/uge som behandler i vores ene bipolare team og to dage/uge i vores udredningsenhed.

Dette job er udløbet

Afdelingen

Afdeling for Depression og Angst tilbyder udredning og behandling af høj faglig kvalitet på forskellige specialiseringsniveauer til voksne patienter med lidelser inden for det affektive spektrum. Vi arbejder med integrerede, medicinske og non-farmakologiske behandlingsforløb – ofte rettet imod komplekse problemstillinger. Herudover er uddannelse og forskning blandt vores kerneopgaver.

 

Vi arbejder løbende på at styrke afdelingens faglige profil, som understøtter vores status af at være en del af et universitetshospital. Vi arbejder ud fra en fælles udviklingsplan med fokus på faglig profilering og særlige satsningsområder indenfor udredning og behandling.

 

Medarbejderstaben i Afdeling for Depression og Angst omfatter ca. 450 fuldtidsstillinger fordelt på tre sengeafsnit, fire ambulante klinikker samt Psykiatriens Hus i Aarhus med hver deres funktionsledelse. Vi værdsætter et godt tværfagligt og kollegialt arbejdsmiljø og har fokus på inddragelse af medarbejdere, patienter og pårørende.

Klinikken

I Klinik for Bipolar Sygdom udreder og behandler vi patienter med bipolar affektiv lidelse. Behandlingen er tværfaglig og foregår på hovedfunktions-såvel som på regionsfunktionsniveau. Klinik for Bipolar Sygdom er opdelt i to teams, som varetager udrednings- og behandlings-opgaver i forhold til patienter med bipolar lidelse. Faggrupperne i de to teams er overlæge, afdelingslæge, specialpsykologer, psykologer og sygeplejersker. Desuden i perioder midlertidigt tilknyttede læger og psykologer i uddannelsesforløb.

 

Klinik for Bipolar Sygdom har ca. 45 ansatte, som varetager indsatsen i forhold til både nydiagnosticeret og prævalent bipolar lidelse. Vores nyetablerede tilbud TIBIS (Tidlig Indsats over for BIpolar Sygdom) er et specialiseret tilbud for patienter med nydiagnosticeret bipolar lidelse, hvor der er fokus på systematisk udredning, herunder vurdering af differentialdiagnostik, comorbiditet, personlighedsmæssig og kognitiv funktion samt sociale støttebehov. TIBIS inkluderer desuden et særligt tværsektorielt samarbejde med kommunen i forhold til indsatsen over for unge med bipolar lidelse. Behandlingsmæssigt er der tale om en kombineret medicinsk og psykologisk behandling, herunder gruppetilbud med psykoedukation og evt. psykoterapi. Ligeledes er der fokus på pårørendeinddragelse.

 

Klinikken består endvidere af en udredningsenhed og en enhed for hurtige ambulante tider. Udredningsenheden er et lille, tværfagligt team, hvis kerneopgave er udredning af patienter henvist til psykiatrien med henblik på stillingtagen til, om patienten tilhører psykiatriens målgruppe samt relevant initialbehandling. Der lægges særlig vægt på hurtig udredning af høj faglig kvalitet inden for gældende politiske tidsfrister (UBR < 30 dage), og som findes nyttig af henvisende såvel som modtagende instanser.

Arbejdsopgaver i bipolar team

  • Varetage klinisk psykopatologisk udredning.
  • Bidrage til det faglige miljø på konferencer samt i undervisnings- og supervisionsfora.

Arbejdsopgaver i udredningsenheden

  • Udføre klinisk undersøgelse svarende til de nationale udredningspakker samt vurdering af, om behandling kan varetages i primær- eller sekundærsektor.
  • Samarbejde med daglige kolleger, psykiatriske behandlingsenheder, Psykiatriens Centrale Visitation og relevante eksterne instanser om henvisnings- og udredningsforløb.

Ønskede faglige kvalifikationer

  • Uddannelse som specialpsykolog i voksenpsykiatri.
  • Kendskab til det bipolare fagområde.
  • Konkrete erfaringer med udredning af patienter i psykiatrien.
  • Interesse for specialisering inden for diffentialdiagnostik.
  • Evne til selvstændigt at tilrettelægge målstyrede og effektive udredningsforløb og til at opretholde et højt patientflow.
  • Evne til at udtrykke sig klart og kortfattet på skrift.
  • Evne til overblik og koordinering i det tværfaglige samarbejde.
  • Kandidater med påbegyndt videreuddannelse og erfaring med / kurser i eksempelvis PSE, DIVA, SCID, ADOS vil blive foretrukket.

Ønskede personlige kvalifikationer

  • Positivt menneske med klare holdninger.
  • Engageret, omsorgsfuld og troværdig i kontakten til patienter, pårørende og medarbejdere.
  • Evne til at formidle faglig identitet og holdninger til hele personalegruppen.

Vi tilbyder

  • Et udfordrende arbejde i universitetshospitalsregi inden for et spændende subspeciale.
  • Et godt kollegialt samarbejde.
  • Supervision og faglig sparring.
  • Et udfordrende og spændende differentialdiagnostisk arbejde med patienttyper fra psykiatriens samlede diagnostiske spektrum.
  • Et stærkt psykologfagligt og tværfagligt miljø med engagerede og kompetente kolleger.
  • Faglige udviklingsmuligheder.
  • En dynamisk arbejdsplads.

Løn- og ansættelsesforhold
Ansættelsen er en fast stilling på 37 timer ugentligt.
Løn- og ansættelsesforhold i henhold til gældende overenskomst

Ansøgning

Ansøgning skal være modtaget senest d. 10.04.2021. Ansættelsessamtaler forventes afholdt d. 19.04.2021

Yderligere oplysninger

Kan fås ved henvendelse til ledende sygeplejerske Tine N. Hansen (2033 1784), afdelingslæge Christian Kraft (5150 6439) eller psykolog Gitte Andersen (2115 8449).

Da Region Midtjylland løbende gennemfører besparelser og omorganiseringer, vil medarbejdere i omplacering, der søger stillingen, have fortrinsret til samtale.