Forskere og forskningsformidlere med stærke, herunder religiøst funderede, personlige holdninger til et forskningsemne kan vælge enten at spille med åbne kort og deklarere deres potentielle interessekonflikter eller kaste sig over andre emner. En jødisk læge stod før sommerferien i spidsen for en artikel i Danish Medical Journal, der uden solid støtte i de bagvedliggende data frikender mandlig omskæring generelt — og dermed også rituel drengeomskæring — for negative seksuelle langtidskonsekvenser. Fagfællebedømmerne på tidsskriftet må have været uopmærksomme, og en redaktør...
Flere lægelige ledere Jeg er enig med Torben Mogensen i, at vi i Overlægeforeningen — og Lægeforeningen — har en vigtig opgave i at promovere læger, der ønsker at gå ind i ledelse
Skriv en kommentarLyt til os inde i sundhedsvæsnet Skåltalerne må ikke blive til en forladt fest med tomme glas.
Skriv en kommentarDissidenten Stig Gerdes Stig Gerdes skuffer – der er intet beundringsværdigt ved hans projekt. Kun røverhistorier og dødssyge banaliteter.
Skriv en kommentarForfejlet kritik af forslag til ændring af medicintilskud Kritikken af et forslag om medicintilskud til KOL- og astmamedicin forholder sig ikke til, hvad der er medicintilskudssystemets kerne.
Skriv en kommentar
Vores værktøjskasse til behandling af kroniske smerter er i realiteten tom DEBAT: Mange velmenende sundhedsprofessionelle har forsøgt alverdens ting. Men virkeligheden er, at vi aldrig har kunnet behandle kroniske non-maligne smerter, skriver Thomas Birk Kristiansen.
Skriv en kommentar
Hoveduddannelseslæge i almen medicin: Jeg ville gerne arbejde på Lolland igen, hvis forholdene var til det DEBAT: Alt for længe har arbejdsgivere håbet, at lægedækningen ville løse sig selv. Det gør den ikke. Der er brug for en ny retning med prioriterede hoveduddannelsesforløb, strategisk rekruttering og menneskelige rammer, skriver Lui Näslund Koch.
Skriv en kommentar
Medicinstuderende: Tanken om, at vi om ti år sidder på sofaen på dagpenge, er dybt foruroligende Det er et paradoks, at hospitalerne på den ene side mangler speciallæger inden for vitale områder, mens der på den anden side står dygtige og motiverede unge læger klar uden mulighed for at komme videre i deres uddannelse. Men problemerne med lægers arbejdsløshed stikker langt dybere og handler i virkeligheden om sundhedsvæsenets fremtid.
Skriv en kommentar
Politiske dagsordener og skyld som ammunition: nyuddannede praktiserende læger risikerer at vende i døren Som kommende praktiserende læger ser vi frem til at blive familielæger i egne klinikker. Men det nye lovforslag fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet, hvor regionerne bl.a. skal kunne beslutte, hvor mange patienter den enkelte praktiserende læger skal påtage sig ansvaret for, er bekymrende. Stregerne er trukket op og debatten raser henover hovedet på fremtidens praktiserende læger.
Skriv en kommentar
Lungeformand: I Lungeforeningen glæder vi os til kronikerpakkerne Kronikerpakkerne vil forhåbentlig medføre, at patienterne vil opleve, at der er nogen, der interesserer sig for dem, frem for i dag, hvor de i mange tilfælde er overladt til sig selv, skriver Torben Mogensen, formand for Lungeforeningen.
Skriv en kommentar
Europa må handle nu for at sikre, at patienter ikke bliver ladt i stikken DEBAT: Hvis EU ønsker at tiltrække flere investeringer, er der brug for et moderniseret regulatorisk system med ressourcer til at sikre hurtig og videnskabeligt funderet godkendelse af kliniske forsøg og nye lægemidler, skriver Ilya Yuffa, president, Lilly International.
Skriv en kommentar
Læger er ikke legoklodser, man bare kan flytte rundt med DEBAT: Når Anders Kühnau mener, at læger er nogle, der skal fordeles, og deres vej til at blive speciallæger skal strammes op og begrænses, er det desværre et forældet syn på læger fra driftsherreside, mener Camilla Rathcke.
Skriv en kommentar