En ny arbejdsgruppe under Sundhedsstyrelsen skal i forbindelse med udarbejdelsen af en ny specialeplan bl.a. vurdere kapacitetsspørgsmål og risiko for indikationsskred inden for behandling af prostatakræft. Det gælder bl.a. 1.000 patienter til radikal prostatektomi, 500 patienter til kurativ strålebehandling, 300 recidiv patienter til salvage strålebehandling (på grund af stigende PSA-tal efter radikal prostatektomi). Vurdering og behandling varetages i et multidisciplinært team med fælles retningslinjer og fælles konferencer, som det fremgår af pakkeforløbene, og kan eventuelt varetages på regionsniveau i formaliseret...

Sundhedsstyrelsen: Vi har ikke skærpet retningslinjerne for lungekræftpakkeforløb Sundhedsstyrelsen afviser, at retningslinjerne for, hvornår patienter med uspecifikke symptomer på lungekræft skal henvises til et kræftpakkeforløb, er blevet skærpet. »Når vi siger, at mistanke om kræft ikke kan gradbøjes, er det i forhold til patientrettigheder,« siger Lotte Klitfod, overlæge og sektionsleder i Sundhedsstyrelsen.
Skriv en kommentarPalliativt selskab føler sig holdt ude af Kræftplan IV Selvom bedre palliation er et væsentligt fokusområde i Kræftplan IV, har Dansk Selskab for Palliativ Medicin ikke fået lov at sidde med om bordet. Det undrer formanden.
Skriv en kommentarNyt studie beregner eksakt risiko for prostatakræft Det er velkendt, at prostatakræft i familien markant øger risikoen for at få sygdommen, men først nu har et hold svenske forskere opdelt risikoen på non-, low- og high-risk prostatakræft. De nye resultater bør modvirke tendens til overbehandling, siger førsteforfatteren.
Skriv en kommentarStyrelse overvejer placering af højtspecialiseret behandling af gynækologisk kræft Placering af behandling af livmoder-, livmoderhals- og æggestokkræft i den kommende specialeplan skal vurderes af faggruppe
Skriv en kommentarFærre får konstateret kræft Antallet af nye registrerede kræfttilfælde er faldet med 3,4 pct. fra 2009 til 2010. Det viser nye opgørelser fra Cancerregisteret, som Sundhedsstyrelsen har offentliggjort.
Skriv en kommentar
Her er Sundhedsstyrelsens anbefalinger til Kræftplan V Et godt liv med og efter kræfter i fokus i Sundhedsstyrelsens faglige oplæg med 11 anbefalinger til Kræftplan V. Få overblikket her.
1 kommentar
Ny metode til at screene for livmoderhalskræft hæver screeningsintervallet fra tre til fem år Når kvinder i alderen 30 til 59 år fremover screenes for livmoderhalskræft, vil alle prøver blive undesøgt for HPV-virus. Med denne metode bliver potentielle celleforandringer opdaget meget tidligt, og derfor kommer screeningen hvert femte år i stedet for hver tredje.
Skriv en kommentar
Jonas Egebart: Kræftplan V skal inddrage patienten aktivt i behandlingsforløbet Hvad er vigtigt for dig som patient, er et spørgsmål, som oftere skal stilles til landets kræftpatienter, mener Sundhedsstyrelsens direktør, Jonas Egebart.
Skriv en kommentar
Kræft er den hyppigste dødsårsag blandt personer med type 2-diabetes Hjerte-kardødeligheden blandt personer med type 2-diabetes er næsten halveret på 18 år, viser stor undersøgelse. Kræft er nu den hyppigste dødsårsag, og det kalder på nye behandlingsstrategier, mener forsker.
Skriv en kommentar
Statsrevisorer kommer med næsthårdeste kritik af manglende overholdelse af kræftventetider Statsrevisorerne kritiserer i skarpe vendinger, at regionerne og Indenrigs- og Sundhedsministeriet ikke har sikret, at alle kræftpatienter starter i behandling i overensstemmelse med reglerne om maksimale ventetider.
Skriv en kommentar
Formand for lungescreeningsgruppe: Udfordringen bliver at nå ud til de rigtige borgere Skal vi i fremtiden screene borgere for lungekræft i Danmark, er det nødvendigt, at pilotprojektet i Region Syddanmark kaster de rigtige data og erfaringer af sig, vurderer Zaigham Saghir, formand for DLCG’s screeningsgruppe. Selv går hans bekymring på, om nok borgere i risikogruppen vil tage imod tilbuddet om screening.
Skriv en kommentar