Når en ressourcesvag pensionist indlægges med hjertesvigt, er der næsten 20 pct. risiko for, at han vil dø inden for et år. Hvis hans mere ressourcestærke nabo derimod indlægges af samme årsag, er hans risiko for at dø inden for et år mindre end ni pct. Det fremgår af projektet ‘Afdækning af uligheder i behandling’, som Søren Geckler og Henning Hansen fra CASA, Center for Alternativ Samfundsanalyse, står bag. Formålet med projektet var at kombinere kvalitetsdata om sygehusbehandling med registerdata...

Hjertelæger kæmper mod iltskader 600 STEMI-patienter, patienter med store blodpropper i hjertet, deltager i klinisk studie, hvor effekten af midlet danegaptid på såkaldte iskæmiske reperfusionsskader testes.
Skriv en kommentarDanegaptid-studie følges tæt af medicinalindustrien Udvikling af midler mod iskæmiske reperfusionsskader er risikofyldt, men alligevel attraktivt på grund af den potentielle gevinst.
Skriv en kommentarRegioner klar til at feje faglige anbefalinger af bordet En mini-MTV og anbefalinger fra den faglige specialearbejdsgruppe anbefaler hjerte-CT som regionsfunktion for at sikre kvaliteten af undersøgelserne, men regionerne presser på, for at det skal være en hovedfunktion.
Skriv en kommentarRige hjertesvigtpatienter behandles bedre og overlever langt oftere end fattige Læger og det øvrige sundhedspersonale skal være mere bevidste om deres måde at behandle ressourcesvage og stærke hjertesvigtpatienter på, mener forsker bag undersøgelse, som afdækker uligheder i behandlingen af hjertesvigtpatienter.
Skriv en kommentarForskere punkterer negative myter om kopimedicin Generiske kopipræparater har stort set altid samme effekt som originalpræparaterne, viser canadisk analyse af hjertekar-området. Alligevel er holdningen til generiske lægemidler ofte negativ, viser analysen.
Skriv en kommentar
Overlæge på ESC: Det her var de mest interessante topstudier på årets kongres Overlæge og lektor Jacob Thomsen Lønborg var især begejstret for især to at de studier, som blev præsenteret på ESC. De kan begge være behandlingsændrende for hjertepatienter, siger han.
1 kommentar
Højdepunkter: Danske topresultater på ESC kan føre til behandlingsændringer Danske forskere præsenterede på den årlige kongres for European Society of Cardiology flere forskningsresultater blandt late breaking abstracts og hot line. Her er fem af de mest interessante, hvoraf flere potentielt kan føre til behandlingsændringer.
Skriv en kommentar
Kardiolog ærgrer sig over, at Medicinrådet dumper lovende ny hjertemedicin I foråret afviste Medicinrådet at anbefale hjertemedicinen mavacamten til patienter med obstruktiv hypertrofisk kardiomyopati. Det ærgrer overlæge Morten Steen Kvistholm Jensen, AUH, fordi der ikke findes andre medicinske behandlinger til patienter med symptomer trods betablokker og calciumkanalblokkere.
1 kommentar
Kræft er den hyppigste dødsårsag blandt personer med type 2-diabetes Hjerte-kardødeligheden blandt personer med type 2-diabetes er næsten halveret på 18 år, viser stor undersøgelse. Kræft er nu den hyppigste dødsårsag, og det kalder på nye behandlingsstrategier, mener forsker.
Skriv en kommentar
Patienterstatningen tilkender 33 mio. kr. til patienter efter amputationssag Amputationssagen i Region Midtjylland har to år efter udløst en erstatning på 33 mio. kr. Erstatningen dækker over 110 behandlede sager. Patienterstatningen ser amputationssagen som en af de alvorligste nogensinde.
Skriv en kommentar
Dansk studie tyder på godt nyt til personer med kronisk nyresygdom og hjertesvigt Yngre personer med kronisk nyresygdom og hjertesvigt kan også have gavn af at få indopereret en profylaktisk ICD, viser dansk forskning. Kronisk nyresygdom skal ikke være det afgørende for, om man skal have indopereret en ICD eller ej, siger forsker.
Skriv en kommentar