Siden sommeren 2011 har hjertelæger i Aalborg, Aarhus, Odense, på Rigshospitalet og i Gentofte afprøvet en ny type stent ved ballonudvidelser af kranspulsårer i hjertet. I forbindelse med en ballonudvidelse får patienterne i langt de fleste tilfælde indsat en eller flere stents, der fås i forskellige tykkelser og længder. Men mens de traditionelle stents er stive som et stykke nedløbsrør, er de nye såkaldt selvekspanderbare stents blødere og tilpasser sig blodårevæggen. I de seneste måneder har i alt ca. 100 danskere fået...
Hjertecenter hyrer medicofirma til at planlægge operationer Medicofirmaet Medtronic skal hjælpe Rigshospitalets Hjertecenter med at planlægge operationer og holde øje med lagerhylderne. Begge parter ser store gevinster ved samarbejdet.
Skriv en kommentar
I fremtiden kommer EKG-apparatet med posten Et dansk-amerikansk samarbejde om ny EKG-teknologi bliver fra efteråret testet på hjerteafdelingen i Aabenraa. Med tiden skal patienterne selv kunne montere udstyret, der i USA bliver leveret med posten.
Skriv en kommentar
FFR-CT effektiv ved mistænkt kranspulsåresygdom Resultaterne af PLATFORM-studiet er så overbevisende, at det bør få konsekvenser for den måde diagnostik af kranspulsåresygdom er organiseret på i Danmark, mener overlæge Bjarne Nørgaard, Aarhus Universitetshospital.
Skriv en kommentar
Brug af CT-scanninger forbedrer placeringen af pacemaker Mere optimal placering forbedrer hjertesvigtpatienters funktionsniveau, viser undersøgelse fra Aarhus Universitetshospital.
Skriv en kommentarUklare medicokontrakter kan være i strid med etiske retningslinjer Kontrakter om levering af kardiologisk udstyr til Region Hovedstaden skal strammes op, mener Medicoindustrien.
Skriv en kommentarOverpris på udstyr sikrer læger rejser og forskningsmidler Politikere i Region Hovedstaden er oprørte over oplysninger om, at fire hospitaler modtager kontante millionbeløb fra medicovirksomheder, som de handler med. Dagens Medicin skrev dog om sagen allerede for to år siden.
Skriv en kommentarTre regioner stopper brug af biologisk hjerteklap Ny viden om biologiske hjerteklappers holdbarhed får tre regioner til at holde pause med at bruge hjerteklappen Mitroflow.
Skriv en kommentar
Kardiologer: Udbredelsen af hjerte-ct er sket alt for ukritisk Indkøb og ibrugtagning af et større antal dedikerede hjerte-ct scannere har hverken ført til bedre diagnostik, mere sammenhængende patientforløb eller forbedret overlevelse blandt patienter med kranspulsåresygdom, mener kardiologer.
Skriv en kommentar
Danskudviklet plaster skal give mere brugbare målinger af blodtryk Ny medicinsk teknologi til måling af blodtrykket er godt nyt for både læger og patienter.
Skriv en kommentarGentofte Hospital får operationsstue i verdensklasse Medicinalfirmaet St. Jude Medical og elektronikfirmaet Siemens donerer for 8,5 mio. kr. nyt hjerteoperationsudstyr til Gentofte Hospital.
Skriv en kommentar
Dansk læges kunstige hjerteklap godkendt i USA 400 amerikanske hospitaler står klar til at bruge Henning Rud Andersens opfindelse
Skriv en kommentar