Psykiater Jimmi Nielsen er ikke medicinforskrækket. Men han håber på, at han med sit nye professorat i psykofarmakologi og kompliceret skizofreni ved Københavns Universitet kan være med til at give psykiatere et mere nuanceret syn på brugen af psykofarmaka til patienter med skizofreni. Det vil gøre op med nutidens paradigme, hvor man nærmest per automatik medicinerer skizofreni med antipsykotisk medicin, selvom det langtfra er sikkert, at de får effekt af det, men mere sikkert kommer til at slås med tunge...

»Psykiske sygdomme er det mest komplekse, der findes« Jimmi Nielsen, der i forsommeren blev udnævnt til professor i psykofarmakologi og kompliceret skizofreni ved Københavns Universitet, valgte psykiatrien som karrierevej, fordi det var det mest komplekse område, han overhovedet kunne finde.
Skriv en kommentar
Region Hovedstadens Psykiatri får ny professor i psykofarmaka og skizofreni Overlæge Jimmi Nielsen er ny professor i psykiatri. Et af målene med hans forskning er at få mere viden om effekt og bivirkninger af medicin til mennesker med kompliceret skizofreni.
Skriv en kommentar
Poul Videbech og Gitte Ahle: Man får ikke en Lamborghini, hvis man kun vil betale for en Trabant Det haster med at realisere Sundhedsstyrelsens 10-årsplan for det psykiatriske område. Psykiatrien bør styrkes, fordi vi fra rapporter og videnskabelige undersøgelser ved, at behandles psykisk sygdom ordentligt med den tid, det kræver, er der glimrende resultater. I det modsatte tilfælde kan det i værste tilfælde ende med grov kriminalitet, misbrug og selvmord.
3 kommentarerLangvarig effekt af tidligt og intensivt behandlingstilbud til unge med psykoser OPUS-behandling reducerer dødelighed før tid, giver færre og kortere indlæggelser på psykiatriske afdelinger og fører til en generelt bedre livskvalitet, viser resultater af ny dansk undersøgelse.
Skriv en kommentarGravide kvinder klarede sig godt psykisk under første nedlukning Pandemiens første måneder gav ingen øget forekomst af hverken angst- eller depressionssymptomer blandt danske gravide kvinder. Det viser en ny undersøgelse fra Forskningsenheden for Almen Praksis på Københavns Universitet.
Skriv en kommentar
Lærestolsprofessor vil fokusere på hukommelses- og koncentrationsbesvær Kamilla Miskowiak, der er professor i neuropsykiatri, bliver lærestolsprofessor med tilknytning til Region Hovedstadens Psykiatri.
Skriv en kommentar
Når immunforsvaret sætter hjernen skakmat Dansk forskning skal gøre verden klogere på, hvorfor og hvordan immunsystemet kan påvirke hjernen og lede til udvikling af psykiatriske sygdomme.
Skriv en kommentar
Fordobling i brug af antiepileptisk medicin bekymrer Forbruget af antiepileptisk medicin er fordoblet blandt gravide kvinder og kvinder i den fødedygtige alder i løbet af de sidste 15 år, viser nyt studie. Dette sker trods en sparsom viden om nyere epilepsimedicins risikoprofiler. Samtidig er brugen af lægemidlet valproat til fertile kvinder ikke faldet som forventet trods midlets sammenhæng med misdannelser og psykiatriske lidelser hos børnene i tilfælde af graviditet.
Skriv en kommentar
Der er alt for lidt viden om effekt af medicin til børn med psykiske lidelser Der bliver lavet alt for få forsøg med medicin til børn med psykiske lidelser, viser nyt review i The Lancet Psychiatry. Vi har behov for meget mere viden om effekt og bivirkninger af den medicin, som vi bruger off-label til børn med psykiske lidelser, siger professor og overlæge Pia Jeppesen.
1 kommentar
Depression i nærmeste familie fordobler risikoen for selv at udvikle depression Et stort dansk kohorte-studie har vist, at hvis én i din nærmeste familien har været diagnosticeret med depression, fordobler det risikoen for selv at blive ramt. Det gælder, uanset om det er en forældre eller søskende. Lektor bag studiet håber, det på sigt kan give værdifuld viden i forhold til tidlig opsporing.
Skriv en kommentar
I hælene på Jesper Nørgaard Kjær på P0 De allersidste måneder som uddannelseslæge ligger foran Jesper Nørgaard Kjær, og dem tilbringer han på P0, Sengeafsnit for Psykotiske Lidelser i Viborg. Dagens Medicin har fulgt med på en travl dag med alarm, undervisning, møder, patientsamtaler og dokumentation.
Skriv en kommentar