Hvor forsvinder kropsfedtet hen, når vi taber i vægt? Australske forskere satte sig for at undersøge den mest udbredte misforståelse blandt læger og specialister: at vægttab omsættes til energi eller varme. I et studie offentliggjort i tidsskriftet BMJ punkterer forskerne myten og påviser i stedet, at hovedparten af kropsmassen udåndes som kuldioxid — det forsvinder simpelthen ud i luften. I dette studie udfordrede den ledende forsker, læge Ruben Meerman, hele den biokemiske måde at anskue vægttab på og udstillede...
Børn og forældre i samme seng og risiko for astma At sove tæt sammen med sit barn kan være hyggeligt, men at dele natten i samme seng kan over en længere periode også udsætte barnet for luftvejssygdomme eller fremprovokere astma.
Skriv en kommentarOvervægtige har dårligere astmakontrol Astmapatienter med en BMI over 30 er mere plaget af deres sygdom end normalvægtige.
Skriv en kommentarAntibiotikaforbrug hos gravide udvikler ikke astma hos deres børn senere
Skriv en kommentarHjemme-NIV kan forlænge livet for KOL-patienter Lavere dødelighed og forbedret livskvalitet er nogle af de fordele, patienter med svær KOL kan opleve med tilbud om Non-Invasiv Ventilation i hjemmet.
Skriv en kommentarKliniske studier undervurderer børns bivirkninger ved astmamidler Danske forskere finder i praksis flere alvorlige bivirkninger ved brug af astmamedicin, end der er observeret i de kliniske forsøg, der ligger til grund for midlernes godkendelse.
Skriv en kommentarPatienter får skræddersyet respiratorbehandling Et nyt system til skræddersyet respiratorbehandling bliver testet på fire danske intensivafdelinger. På baggrund af patientens tilstand foreslår systemet justeringer, der sikrer optimal behandling.
Skriv en kommentarBakterier giver kejsersnitsbørn øget risiko for astma Et stort dansk studie viser, at børn født ved kejsersnit har forhøjet risiko for at få en lang række inflammatoriske sygdomme senere i livet.
Skriv en kommentar
Formand for lungescreeningsgruppe: Udfordringen bliver at nå ud til de rigtige borgere Skal vi i fremtiden screene borgere for lungekræft i Danmark, er det nødvendigt, at pilotprojektet i Region Syddanmark kaster de rigtige data og erfaringer af sig, vurderer Zaigham Saghir, formand for DLCG’s screeningsgruppe. Selv går hans bekymring på, om nok borgere i risikogruppen vil tage imod tilbuddet om screening.
Skriv en kommentar
Inhalering af antibiotika skal mindske resistens og give bedre behandling af lungebetændelse Et nyt projekt skal undersøge effekterne af at give inhaleret antibiotika til indlagte patienter med lungebetændelse. Jens-Ulrik Stæhr Jensen, professor ved Herlev og Gentofte Hospital, håber, at det bl.a. kan give færre bivirkninger og lede til mindre antibiotikaresistens.
Skriv en kommentar
Formand for screeningsgruppe: Screening for lungecancer vil være en vigtig investering i tidlig diagnostik Formanden for Dansk Lunge Cancer Gruppes screeningsgruppe Zaigham Saghir glæder sig over regeringens plan om et pilotstudie, som kan bane vejen for et nationalt screeningsprogram for lungekræft. Han foreslår, at studiet gennemføres i Region Sjælland, hvor den forventede gevinst vil være størst.
Skriv en kommentar
Markant dødelighed blandt patienter med KOL efter TAVI Behandling af forsnævret aortaklap kan gøres skånsomt med TAVI, men blandt personer med KOL kommer proceduren alligevel med en betydelig dødelighed inden for det første år efter operationen. Værst ser det ud for personer med KOL, som har oplevet forværring inden for det seneste år inden TAVI ‒ i særdeleshed blandt dem som tilmed ikke tager deres inhalationsmedicin.
1 kommentar