Et nyt registerstudie fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital viser, at der bliver udskrevet færre recepter på antibiotika til helt små børn. Det skriver det sundhedsvidenskabelige fakultet på Aarhus Universitet i en pressemeddelelse. Resultaterne er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift om sundhed og sygdomme i børn, Pediatrics. Undersøgelsen, som er lavet i samarbejde med University of North Carolina i USA, viser, at faldet i udskrivningen af recepter på penicillin til spædbørn er kommet efter, at Sundhedsstyrelsen indførte landsdækkende vaccinationsprogrammer for...

Ny kandidatuddannelse på Regionshospitalet Gødstrup skal sikre flere praktiserende læger i lokalområdet Regionsrådet i Region Midtjylland har godkendt en kandidatuddannelse til studerende, som vil være speciallæger i almen medicin, på Regionshospitalet Gødstrup. Visionen er, at praktiserende læger uddannes lokalt, hvor der er behov for dem i fremtiden.
Skriv en kommentar
Hver anden praktiserende læge viser tegn på udbrændthed En ny undersøgelse fra Aarhus Universitet viser, at der er store problemer med trivslen blandt praktiserende læger i Danmark. Hver anden læge føler sig udbrændt. Den gruppe, som er hårdest ramt, er de yngre klinikejere.
3 kommentarer
Mens vi venter på nye retningslinjer: Sådan bør almen praksis tage hånd om osteoporose LÆGEDAGE: På Lægedage står Bente Langdahl for 7. gang i træk for et kursus om tilgangen til patienter med osteoporose i almen praksis. Området er underprioriteret, og mange er underdiagnosticeret, men almen praksis er i en ideel position til at gøre noget ved det, siger overlægen.
2 kommentarer
Bedre diagnostik i ambulancen skal forbedre prognosen for patienter med ‘stor stroke’ Bedre diagnostik til at skelne hjerneblødninger fra blodpropper i hjernen allerede i ambulancen skal være med til at forbedre diagnoser for patienter med en akut blodprop.
Skriv en kommentar
Mogens Vestergaard om strukturkommission: »Det bliver et stort og krævende arbejde« Der skal mere samarbejde på tværs af sektorerne i sundhedsvæsenet, siger Mogens Vestergaard, der er valgt ind i Sundhedsstrukturkommissionen. Han vil byde ind med sine erfaringer fra almen praksis og sit perspektiv på det nære sundhedsvæsen.
1 kommentar
Ikke alle danske læger er lige gode til at yde kronikeromsorg Ny dansk forskning viser, at de fleste patienter med flere kroniske sygdomme bliver tilbudt årskontroller hos deres praktiserende læge. Dog viser studiet også, at der er stor variation mellem de forskellige praksisser i forhold til, hvor gode de er til at tilbyde kronikerydelser.
2 kommentarer
Store forskelle i udskrivning af uhensigtsmæssige lægemidler På tværs af landet er der store forskelle i, hvor flittigt praktiserende læger har gang i receptblokken, når det gælder potentielt uhensigtsmæssige lægemidler, viser nyt studie. Medicinudskrivning er en kompliceret verden, siger forsker bag.
Skriv en kommentar
Læger undersøger sammenhæng mellem type 2-diabetes og brystkræft Der er indikationer på, at brystkræft og type 2-diabetes har en risiko-kobling. Det skal danske forskere nu undersøge.
Skriv en kommentar
Praktiserende læge er blevet professor Morten Bondo Christensen er ny professor i almen medicin på Aarhus Universitet.
2 kommentarer
Hjernesygdomme rammer i gennemsnit hver femte dansker Nyt studie viser, at i gennemsnit hver femte dansker har været på hospitalet med en hjernesygdom set over en periode på 20 år. Både neurologiske og psykiatriske lidelser fører til øget dødelighed og er dyre for samfundet, siger forskerne bag studiet.
Skriv en kommentar