Fra i dag, mandag, har borgerne mulighed for at springe køen over på ved at trykke ni, når de ringer til Lægevagten i Region Midtjylland eller akuttelefonen i Region Hovedstaden. Det skriver Region Midtjylland på sin hjemmeside. Det sker som et led i læge Jonas Fynboe Ebert ph.d. projekt ved Aarhus Universitet. Forsøger løber de næste tre måneder, og formålet er at undersøge, om ‘akutknappen’ kan skaffe borgere med hastesymptomer hurtigere igennem på telefonerne. Samtidig vil Jonas Fynboe Ebert undersøge, om...

260.000 borgere berørt af databrud Ansatte i Region Midtjylland har fået adgang til følsomme personoplysninger for et stort antal borgere. Det skyldes en fejl i opsætningen af en it-platform.
Skriv en kommentar
Simpelt tiltag kan hæve deltagelsen i screeningprogrammer Ny forskning viser, at flere kvinder deltager i screeningsprogrammerne for tarm- og livmoderhalskræft, når de bliver tilbudt et tjek af deres screeninghistorik i forbindelse med screening for brystkræft.
Skriv en kommentar
Ny universitetsklinik på Regionshospitalet Gødstrup Efter mange års stigende forskningsaktivitet på afsnittet for Kvindesygdomme og Fødsler på Regionshospitalet Gødstrup bliver klinikken fra 1. juli 2024 udnævnt til at være universitetsklinik.
Skriv en kommentar
Efter banebrydende behandling kan døv pige høre: »Det er en langsom revolution« En etårig pige kan høre, efter at hun har modtaget en genterapi i et nyt klinisk forsøg i Storbritannien. Det er ‘banebrydende’ og en af flere behandlinger, der er på vej, lyder det fra lektor Rasmus Bak. Han stiller dog spørgsmål ved, om Danmark er klar til ATMP’ernes indtog.
Skriv en kommentar
Millionstøtte til forskningsprojekt, der skal sikre etisk og effektiv rekruttering af udenlandsk sundhedspersonale Hvordan skal sundhedsvæsenet håndtere en arbejdsstyrke med udenlandske medarbejdere uden at tabe dem på gulvet? Det skal forskere og praktikere fra Kong Frederiks Center for Offentlig Ledelse og Copenhagen Capacity undersøge i et nyt projekt støttet af Carlsbergfondet.
1 kommentar
Nyt studie kortlægger for første gang en gruppe sjældne genetiske sygdomme Et nyt studie fra Aarhus Universitet har for første gang skabt et overblik over sygdomme under begrebet ektodermal dysplasi i Danmark. Studiet viser, at der er færre patienter med ektodermal dysplasi end tidligere antaget.
Skriv en kommentar
Professor får stor bevilling til kræftforskning Professor Lars Dyrskjøt og hans forskerteam har modtaget en bevilling på 11 mio. kr. til at identificere de kritiske elementer i interaktionen mellem tumor og patient. »Projektet er et vigtigt skridt i retning af at udvikle mere personlig medicin,« siger professoren.
Skriv en kommentar
Ny undersøgelse skal øge livskvaliteten for borgere med karsygdomme En ny national undersøgelse af mennesker med karsygdomme er nu i gang, hvor alle landets karkirurgiske hospitalsafdelinger deltager. Resultaterne skal hjælpe med at forbedre patienters livskvalitet og forløb i sundhedsvæsenet.
Skriv en kommentar
Nyt studie: Armslynge er lige så effektiv som operation En armslynge kan give lige så gode resultater som en dyr operation. Det viser nyt studie om skulderoperationer. Studiet peger på et område, hvor sundhedsvæsenet med fordel kan prioritere den ikke-operative og billigere behandling, mener medforfatter og professor i ortopædisk rehabilitering ved Aarhus Universitet.
Skriv en kommentar
Cheflæge Kim Houlind vinder Hjerteforeningen og Dansk Karkirurgisk Selskabs forskningspris Kim Houlind, professor og cheflæge på Karkirurgi på Kolding Sygehus, har bl.a. fået forskningsprisen for sit arbejde med at minimere risikoen for amputation ved åreforsnævring.
Skriv en kommentar
Kunstig intelligens kan forudse bugspytkirtelkræft Forskere fra Aarhus Universitetshospital og Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet har udviklet en algoritme, der ved hjælp af data kan udpege danskere, der har 10 pct. risiko for at have uopdaget bugspytkirtelkræft.
Skriv en kommentar