En klokkeklar blåstempling fra klinikerne. Det blev resultatet af Dagens Medicins test af det kliniske it-værktøj Map of Medicine, som de danske myndigheder overvejer at købe i England. Otte læger og en sygeplejerske har i december afprøvet Map of Medicine for Dagens Medicin, og med en bunke roser og topkarakterer konkluderer de, at det kliniske it-værktøj ville kunne forbedre den kliniske vidensdeling og højne den faglige kvalitet. Konkret har testpanelet på en skala fra 1 til 10 angivet, hvor enige...

»Map of Medicine er det bedste og mest fuldkomne program, så vidt jeg kan se« Lægeforeningen og de medicinske selskaber er totalt afvisende overfor indkøb af IT-systemet Map of Medicine. Læger, der har testet systemet, er derimod begejstrede.
Skriv en kommentar
Lægeforeningen takker nej til ’Map of Medicine’ Det britiske værktøj til videndeling i sundhedssektoren er ikke velegnet til at overføre til danske forhold, mener Lægeforeningen og Dansk Medicinsk Selskab. De ønsker, at myndighederne i stedet bygger et nyt, dansk system fra bunden.
Skriv en kommentar
Map of medicine holder kursen Sundhedsstyrelsen har siden i vinter testet det engelske it-system for kliniske retningslinjer, Map of Medicine, og resultaterne ser lovende ud. Alligevel kan de politiske processer betyde, at der er lang vej, før det kan tages i brug.
Skriv en kommentar
Svendborg skal teste Map of Medicine Map of Medicine har vundet EU-udbud om at blive it-system for kliniske retningslinjer. Test skal vise, om kan fungere i praksis for danske læger.
Skriv en kommentarSundhedsstyrelsen er klar til at teste Map of Medicine Sundhedsstyrelsen har fået seks mio. kroner til at teste it-værktøjet ‘Map of Medicine’, som indeholder opdaterede retningslinjer for behandling inden for 28 specialer.
Skriv en kommentarMap of Medicine på prøve i Danmark Sundhedsstyrelsen har sat fire mio. kr. af til teste det kliniske it-værktøj Map of Medicine
Skriv en kommentar
Klinisk it-værktøj fra Storbritannien begejstrer National Health Service i Storbritannien har udviklet ’The Map of Medicine’, som er et brugerdrevet it-værktøj til hjælp i den kliniske praksis. Danske eksperter er begejstrede og ser det som en glimrende udbygning af Sundhed.dk
Skriv en kommentar
Regionsrådsformand: »Ingen skal frygte for livet, når de går på arbejde« Hospitalsansatte i Region Hovedstaden udsættes i stigende grad for vold og trusler fra patienter. Nu lover regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S) handling og fremhæver introduktionen af såkaldte sikkerhedsassistenter, som et vigtigt redskab til at styrke trygheden på hospitalsafdelingerne.
Skriv en kommentar
Høj pris står fortsat i vejen for godkendelse af brystkræftlægemiddel Prisen skal længere ned, hvis Trodelvy skal anbefales som standardbehandling til patienter med metastatisk triple-negativ brystkræft, mener Medicinrådet.
Skriv en kommentar
FADL-forperson slår fast: Fremtidens KBU-læger hører til på akutafdelingerne For Magnus Alexander Gibson, forperson for FADL, er det vigtigt, at man som KBU-læge også kan prøve kræfter med at være på en akutafdeling. Her kan man tilegne sig unikke erfaringer, som er vigtige i det videre lægeliv. Dermed er de medicinstuderende uenige med formanden for landets akutlæger, der vil udelukke KBU-læger fra akutafdelingen.
Skriv en kommentar
DSAM bakker op om Lægeforeningen i debatten om aktiv dødshjælp En legalisering af aktiv dødshjælp er ikke løsningen på de etiske dilemmaer ved livets afslutning. Det mener Dansk Selskab for Almen Medicin (DSAM), der ligesom Lægeforeningen ikke støtter en legalisering af dødshjælp i Danmark. I stedet opfordrer DSAM til, at de palliative tilbud styrkes.
2 kommentarer