I 70’erne og 80’erne blev 177 danskere med blødersygdom smittet med hepatitis gennem deres medicin. Nu plæderer Bløderforeningen for, at gruppen får sær-adgang til en nye, dyr behandling, som kun er de sygeste hepatitis c-patienter forundt. Da en gruppe danskere med blødersygdom i 70’erne og 80’erne fik medicin produceret af staten, der var baseret på inficeret donorblod, var det ikke kun hiv, de blev smittet med. Også hepatitis c-ramte 177 personer, og Bløderforeningens formand Terkel Andersen står nu frem i...

Flere bliver smittet med multiresistente bakterier på danske hospitaler Multiresistente bakterier er et stigende problem på de danske hospitaler. Tidligere kom smitten med CPE-bakterier fra udlandet, men nu tyder det på, at CPE har et dansk smittereservoir.
Skriv en kommentar
SSI-studie: COVID-19-smitte fører ikke til flere alvorlige infektionssygdomme En ny stor registerundersøgelse fra Statens Serum Institut viser, at der ikke var flere voksne, som blev indlagt med alvorlige infektionssygdomme, efter de havde været smittet med COVID-19.
Skriv en kommentar
Vaccineekspert: MRNA-teknologi revolutionerer vaccineudvikling Ifølge vaccineekspert Aneesh Thakur fra Københavns Universitet har mRNA-teknologi under COVID-19-pandemien sat nye standarder for udvikling af vacciner. Vi er først lige begyndt at forstå, hvor meget mRNA-teknologien kan få af betydning for lægemiddelindustrien i de kommende år, siger han.
Skriv en kommentar
Danmark bliver centrum for internationalt forskningscenter om antibiotikaresistens Et nyt, stort internationalt forsknings- og videnscenter om antibiotikaresistens skal placeres i Danmark. Centeret skal have mellem 400-500 ansatte.
Skriv en kommentarNyt forsøg blåstempler selvbehandling med antibiotika i hjemmet Aarhus Universitetshospital har oplært en række patienter i selv at stå for antibiotikabehandling i eget hjem, og forsøget viser, at mange patienter fremover kan behandle sig selv med antibiotika og dermed undgå indlæggelse.
Skriv en kommentar
Styrelsen underkender udtalelser fra tre sagkyndige i klagesag Tre speciallæger fandt ingen grund til at kritisere hændelsesforløbet ved et meningitisdødsfald. Men i sin endelige afgørelse nåede Styrelsen for Patientsikkerhed frem til den modsatte konklusion. »Jeg har været meget rystet og forarget,« siger en af de tre sagkyndige, Jane Gregersen.
28 kommentarer