16 kvinder har fået afslag på at få erstatning for bivirkninger i forbindelse med vaccinering mod HPV-virus. Sagerne er afvist, fordi der ikke er dokumentation for sammenhæng mellem vaccinen og de anmeldte bivirkninger. Det skriver Patientforsikringen på sin hjemmeside. Patientforsikringen har i alt modtaget 70 anmeldelser fra kvinder, der har søgt erstatning for bivirkninger til HPV-vaccinen. Patientforsikringen har truffet afgørelse i 27 sager. I to sager er der tilkendt erstatning på i alt 4,2 mio. kr, mens 25 sager er...
Fire kvinder får erstatning efter fejl i screeningsprogram Patienterstatningen har afgjort de første sager om kvinder, der har fået livmoderhalskræft efter de på grund af en it-fejl var blevet frameldt screeningsprogram.
Skriv en kommentar
Kræftens Bekæmpelse sender ti anbefalinger til Sundhedsstrukturkommisionen Der er behov for bedre sammenhæng mellem de forskellige sektorer, lyder det fra Kræftens Bekæmpelse. Derfor har foreningen offentliggjort 10 anbefalinger til Sundhedsstrukturkommisionen.
Skriv en kommentar
Praktiserende læger er rigtig gode til at opdage tilfælde af kræft 21 pct. af patienter, der af praktiserende læger blev henvist til CT-skanning på Vejle Sygehus uden for kræftpakkerne i 2017, havde kræft. Praktiserende læger skal have bedre mulighed for at henvise til CT uden for kræftpakkerne, mener forskere og læger.
Skriv en kommentar
Patienterstatningen om alarmerende få sager: Læger skal være mere opmærksomme Direktør i Patienterstatningen, Karen-Inger Bast, mener, at det autoriserede sundhedspersonale, herunder de praktiserende læger, skal være bedre til at oplyse patienterne om deres rettigheder ved lægemiddelskader.
1 kommentar
Sundhedsstyrelsen i brev til overlæge: Højdosis CT er en mulighed, ikke et krav Sundhedsstyrelsen skiftede fra februar til maj holdning til, om mistanke om lungekræft kan gradbøjes, og om der ved selv den mindste mistanke om lungekræft skal henvises til kræftpakke med brug af højdosis CT-scanning.
Skriv en kommentar
Nyt nationalt forskningscenter vil spore kræft-tilbagefald fra blodprøver Forskere fra Aarhus Universitetshospital vil gøre op med at spore kræft-tilbagefald med dyre scanninger og satser på at finde dem via kræft-DNA i blodprøver. Deres første blodtest til tarmkræft er så lovende, at et nationalt forskningscenter skal udbrede testen til alle kræftformer.
3 kommentarer
Ny test kan revolutionere kræftbehandling – hvis der er hold i økonomien At lade hospitalerne indføre en ny blodprøvetest, der tidligt kan spore kræft-tilbagefald, kan enten slå bunden ud af hospitalernes økonomi eller medføre besparelser. Professor i sundhedsøkonomi Jes Søgaard skal forsøge at finde svaret.
Skriv en kommentarSygehus gennemgår 8.700 journaler efter mangelfulde brystundersøgelser Ringsted Sygehus udvider undersøgelse af, om kvinders kræftforløb kan relateres til en mangelfuld undersøgelse.
Skriv en kommentarSygehus sparede brystundersøgelser væk Baggrunden for de mangelfulde brystundersøgelse på Ringsted Sygehus var at spare lægetid og undersøgelsestid, skriver overlæge til styrelse.
1 kommentar
Kræftudredning uden for kræftpakker varierer meget Ny rapport viser stor forskel i kræftudredning uden for kræftpakker på tværs af landet. Fem anbefalinger skal sikre, at udredningen af patienter med kræft, bliver mere ensartet.
Skriv en kommentar
Overlæger efterspørger retningslinjer for behandling ved mistanke om lungekræft Der skal laves retningslinjer for patienter, der falder uden for Sundhedsstyrelsens pakkeforløb for lungekræft, men hvor lægen stadig har mistanke om lungekræft, mener overlæger.
1 kommentar