I dag blev politikerne i Region Hovedstadens forretningsudvalg præsenteret for en redegørelseredegørelse af køopkald til regionens 1-1-2 Vagtcentral. Det fremgår af en pressemeddelelse. Redegørelsen blev iværksat i kølvandet på Berlingskes afdækning af sagen om en stor stigning i antallet af køopkald, hvilket fik nuværende og tidligere medarbejdere til at råbe vagt i gevær. Tirsdag 12. oktober skal redegørelsen endeligt behandles på et møde i regionsrådet. Ekstern undersøger, konsulent Mads Koch Hansen, har stået i spidsen for undersøgelsen, som primært har...

Cheflæge: Du ville aldrig tillade en pilot at arbejde så længe Akutmedicinernes arbejdsmiljø er risikofyldt. De udfordres af lange vagttider og høj grad af patientkontakt. Men på akutafdelingen på Regionshospital Randers forandres vilkårene: Vagterne er kortere, og der er fokus på faglig udvikling.
Skriv en kommentar
25-års jubilar Mads Koch Hansen: Vi skal huske lidt mere tilbage på generalisterne Sundhedsvæsenet er blevet meget mere specialiseret, siden Mads Koch Hansen for 25 år siden blev uddannet læge. Patienterne får behandling af langt højere kvalitet i dag, men specialiseringen har kostet på overblikket over patientens forløb samt patientkontakten.
Skriv en kommentar
Formand for akutlæger: Tilvalgsordning for skrottede vacciner vil stjæle tid fra akutte patienter Opgaven med at undersøge mulige bivirkninger hos borgere, der takker ja til en vaccine under den frivillige tilvalgsordning, vil ende hos landets akutmodtagelser, der i forvejen arbejder tæt på fuld kapacitet. Det risikerer at ramme de akutte patienter, vurderer formand for Dansk Selskab for Akutmedicin, der helst havde set opgaven lagt ud i særlige klinikker til accelereret udredning.
Skriv en kommentar
Tilfredse patienter trods nedlukning Danske Regioner har udsendt resultater for patienttilfredsheden blandt akutte patienter, somatiske patienter, fødende og psykiatriske patienter.
Skriv en kommentar
Læger frygter for konsekvenser af kritiske ytringer Frygt for repressalier får mange læger til at lægge bånd på sig selv og undlade at ytre sig offentligt om kritisable forhold på arbejdspladsen. Det viser en ny undersøgelse, som Dagens Medicin står bag. Det er særligt kritisk i en tid, hvor sundhedsvæsenet er under stort pres, lyder det fra professor i sundhedsledelse.
Skriv en kommentar
Formænd bekymret over ny undersøgelse af lægers ytringsfrihed Flere end otte ud af ti læger mener, at der er et generelt problem med lægers ret til at ytre sig om kritiske forhold. Det er bekymrende, lyder det fra både Overlægeforeningen og Yngre Læger, som peger på bedre ledelse, hvis tingene skal ændres.
Skriv en kommentarJuraprofessor: Offentligt ansattes ytringsfrihed rækker langt Mere end halvdelen af de adspurgte læger i Dagens Medicins undersøgelse om ytringsfrihed ved ikke, om deres arbejdsplads har klare regler for, om man må ytre sig offentligt om kritisable forhold på arbejdspladsen. Men reglerne er faktisk simple, fortæller juraprofessor.
Skriv en kommentar
Han stod op for sine patienter, og det kostede ham jobbet Overlæge Anders Møllekær stak næsen frem og kritiserede ledelsen på Regionshospitalet Gødstrup. Han endte med at blive sygemeldt og senere opsige sin stilling på akutmodtagelsen. Nu fortæller den 44-årige læge om en udbredt management by fear-kultur, der ifølge en ny undersøgelse for Dagens Medicin ser ud til at præge landets hospitaler.
Skriv en kommentar
Lægefaglig direktør: »Der er meget af det her, jeg ikke kan genkende« Der er altid to sider af en sag. I sagen om akutmodtagelsen på Gødstrup, hvor et bekymringsbrev fra en lægegruppe førte til en konflikt internt på hospitalet og senere til, at talsmanden sagde op, har den lægefaglige direktør, Jens Friis Bak, en anden version af forløbet.
Skriv en kommentar
Kønsroller præger stadig specialevalg Læger, der er født med henholdsvis et eller to X-kromosomer, har tendens til at gå traditionelle veje, når de vælger speciale. Groft sagt går mænd efter status, mens kvinderne vil udøve omsorg. Hvad betyder det?
Skriv en kommentarKvinderne kommer – eller gør de nu også det? Hjerternes speciale har længe været domineret af mandlige læger, også selv om flere og flere nyuddannede læger er af det modsatte biologiske køn. ‘De er på vej’, har det heddet om kvinderne i årevis. Måske passer det snart.
Skriv en kommentar