Hammel Neurocenter afskediger 40 medarbejdere Færre henvisninger fra andre regioner får nu Hammel Neurocenter i Region Midtjylland til at lukke otte sengepladser og afskedige 40 medarbejdere.

40 medarbejdere på Hammel Neurocenter i Region Midtjylland skal fyres eller omplaceres til andre stillinger i regionen. Samtidig skal otte af de 59 sengepladser lukkes. Det skriver regionen på sin hjemmeside.

Besparelserne sker som følge af, at Region Nordjylland og Region Syddanmark det seneste år i knap så høj grad har gjort brug af neurocentrets højtspecialiserede tilbud. Hammel Neurocenters kapacitet og budget er nemlig lagt an på, at godt halvdelen af patienterne til de højtspecialiserede tilbud kommer fra andre regioner.

På Hammel Neurocenter er Trine Balker, næsteformand i lokalmedarbejderudvalget, trist over situationen.

»Det er rigtig trist. Der er rigtig mange berørte medarbejdere, vi skal sige farvel til. Det værste er, at der er mange kompetencer, der forsvinder, og de er svære at erstatte på den korte bane,« siger hun til TV2 Østjylland.

Ud over besparelserne har neurocenteret haft ansættelsesstop siden juli. I alt skal Hammel Neurocenter finde 28,5 mio. kr. på budgettet for 2018.

Samtalerne i forbindelse med opsigelserne finder sted i løbet af september og oktober.

 

 

Skriv kommentar