Lars Bo Nielsen
Lars Bo Nielsen overtager stillingen som dekan til det sundhedsfaglige fakultet Health på Aarhus Universitet efter Allan Flyvbjerg.

Lars Bo Nielsen bliver ny dekan på Aarhus Universitet Aarhus Universitet har fundet ny ny sundhedsdekan. Lars Bo Nielsen overtager stillingen efter Allan Flyvbjerg, der i oktober forlod jobbet til fordel for stillingen som centerdirektør ved Steno Diabetes Center Copenhagen.

1. april bliver professor Lars Bo Nielsen ny sundhedsdekan på Aarhus Universitet. Det oplyser Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

Lars Bo Nielsen overtager stillingen efter den tidligere dekan Allan Flyvbjerg, der i oktober sidste år forlod jobbet til fordel for stillingen som centerdirektør ved Steno Diabetes Center Copenhagen i Region Hovedstaden.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at det bl.a. er kombinationen af markant ledelseserfaring og solid forskningsbaggrund, der fik et enigt ansættelsesudvalg med rektor Brian Bech Nielsen i spidsen til at pege på Lars Bo Nielsen.

»Lars Bo Nielsens åbne sind, mangeårige ledelseserfaring både inden for forskning og administration samt hans stærke nationale og internationale netværk både blandt forskere og i hospitalssektoren gør ham til det rette valg. Jeg er sikker på, at Lars Bo har både den rette indstilling og de rette forudsætninger til at indfri de høje forventninger vi har til den nye dekan,« udtaler Brian Bech Nielsen i pressemeddelelsen.

Lars Bo Nielsen ser frem til at tiltræde sin nye stilling og til at være med til at videreudvikle Aarhus Universitet som en stærk akademisk national – og international medspiller i udviklingen af sundhedsområdet. Han mener, at den kliniske erfaring og forståelsen for forskernes og hospitalernes hverdag har givet ham en værdifuld indsigt, som han kan bruge som leder.

»Min baggrund som biomedicinsk forsker, og de seneste år som leder af Institut for Klinisk Medicin har givet mig en forståelse af, hvor vigtigt det er, at ledelsen på et universitet skaber optimale rammer og muligheder for udvikling og nytænkning,« udtaler den kommende dekan.

Lars Bo Nielsen er uddannet læge fra Københavns Universitet (KU) i 1992. Han blev speciallæge i klinisk biokemi i 2004 og i 2007 udnævnt til professor ved KU. I 2012 blev han institutleder for Institut for Klinisk Medicin på KU. Over en 20-årig periode har Lars Bo Nielsen beskæftiget sig med forskning i kolesterol og åreforkalkning.

Siden Allan Flyvbjerg fratrådte stillingen som sundhedsdekan i oktober, har prodekan fungeret som konstitueret dekan.

Skriv kommentar