Da Stanislaw Pulczynski i 2001 overtog ledelsen af Hæmatologisk Dagafsnit på Regionshospitalet Holstebro, stod han foran at skrabe et speciale ’i ruiner’ op fra gulvet. Op gennem 1990’erne mistede den hæmatologiske funktion ressourcer, og de tilknyttede speciallæger forlod en efter en matriklen for at søge arbejde andetsteds. »De første fem år af min ansættelse var jeg den eneste speciallæge på afdelingen. Men det skræmte mig ikke. Jeg mærkede, at kernen af unge læger og sygeplejersker på afdelingen var engageret og...

Ung forsker fra AU modtager bevilling til forskningsprojekt om knoglemarvskræft Postdoc Marta Diaz del Castillo fra Aarhus Universitetshospital modtager 1 mio. kr. fra NEYE Fonden til et forskningsprojekt, der skal undersøge, hvordan man kan bremse udviklingen af knoglemarvskræft.
Skriv en kommentar
Fejl i medicinmodul forsinkede behandling af kræftsyge Problemer med Sundhedsplatformens medicinmodul var skyld i, at 11 patienter på hæmatologisk afdeling på Roskilde Sygehus ikke fik den ordinerede behandling med vækstfaktorer.
Skriv en kommentar
Ledende hæmatolog stopper i Roskilde for at forske i Herlev Lars Møller Pedersen skifter efter seks år som ledende overlæge på hæmatologisk afdeling i Region Sjælland til Herlev Hospital for at forske i immunterapi.
Skriv en kommentar
Myelomatose: Konsoliderende behandling med carfilzomib kan give åndenød Nordisk studie belyser, hvordan konsoliderende behandling med carfilzomib, lenalidomid og dexamethason til patienter med myelomatose kan give patienterne åndenød og søvnproblemer, men også at bivirkningerne forsvinder igen. Alt dette er vigtigt at vide, når vi sammen med patienterne skal vurdere, hvilken behandling de skal have, siger lektor Lene Kongsgaard Nielsen.
Skriv en kommentar
Mange patienter med knoglemarvskræft kan med fordel behandles i eget hjem Behandlingen af knoglemarvskræft er for mange patienter noget, der foregår over flere år og er forbundet med langvarige behandlingsdage på hospitalet plus transporten til og fra. Et nyt dansk studie viser nu, at mange patienter med fordel kan behandles i eget hjem. Måske kan denne patientgruppe endda selv tage deres medicin, siger overlæge Thomas Lund.
Skriv en kommentar
Det er muligt at mindske forbruget af dexamethason hos ældre myelomatose-patienter Dexamethason er en fast bestanddel af behandlingskombinationen til patienter med myelomatose, men behandlingen er forbundet med mange bivirkninger. Nyt studie i Lancet viser, at det er muligt at give ældre patienter med myelomatose et minimum af dexamethason, uden at det går ud over behandlingseffekten.
Skriv en kommentar
Danmark har med ny database åbnet op for verdensklasseforskning i lymfoide kræftformer En omfattende database med let adgang har gjort Danmark til et foregangsland, når det kommer til at forske i lymfoide kræftformer. Vi kan komme i gang med vores forskning hurtigere, og vi har adgang til et meget dybere datasæt, der tillader epidemiologisk-, molekylær- og AI-forskning på et meget højt niveau, fortæller en af forskerne bag databasen.
Skriv en kommentar
Danskere står bag omfattende kortlægning CLL-behandlingers effekt på molekylært niveau Forskere har lavet en dybdegående analyse af, hvad der sker på det molekylære niveau i B-cellerne, når patienter med kronisk lymfatisk leukæmi behandles med enten ibrutinib eller venetoclax plus rituximab. Det er et meget forskelligt molekylært respons, som kan have betydning for blandt andet målinger af minimal restsygdom, siger forsker.
Skriv en kommentar
Kemo til patienter med AML øger risikoen for hudkræft – og det er faktisk okay Nyt dansk studie viser, at behandling med intensiv kemoterapi til voksne patienter med akut myeloid leukæmi øger risikoen for udvikling af hudkræft, men ikke andre kræftformer. Det er en god nyhed, da hudkræft er til at opdage og behandle, siger forsker.
Skriv en kommentar