Den nyligt indgåede økonomiaftale for regionerne for 2019 er både et flot svendestykke for de to nye regionale forhandlere, og en bekræftelse på, at staten ikke sådan lige slipper sit styringsregimente, og at finansministeriet fortsat satser mere på kontrol end på tillid. At Stephanie Lose (V) og Ulla Astman (A) som regionernes formandskab og dermed som forhandlere på regionernes vegne har fået et flot økonomisk resultat med en realvækst på 0,9 pct. er uomtvisteligt. Et løft til psykiatrien på 200...
To klare gevinster til arbejdsgiverne. Og en til lønmodtagerne Det var smart af arbejdsgiverne at acceptere en så høj lønstigning – det ramte lige ned i musketer-eden og gav samtidig lønmodtagerne en gevinst. Arbejdsgiverne vandt hvad angår spisepausen og lærernes arbejdstid. Og Dennis Kristensens sololøb? Det var helt sikkert clearet med baglandet.
Skriv en kommentarDen kedelige og den gode nyhed De regionale topfolk bliver trynet af regeringen på årets magtliste, mens lægestanden holder stand.
Skriv en kommentar
Helt forkert at skrive psykiatri ud af KBU Det er ikke kun overraskende, men dybt bekymrende, at lægedækningsudvalget har anbefalet Sundhedsstyrelsen at ændre sammensætningen af KBU-forløbene, så psykiatrien ikke opgraderes, men i stedet helt skrives ud af yngre lægers KBU-forløb.
2 kommentarerOverbelægning – prioritering eller dårlig planlægning Overbelægning er en forudsigelig konsekvens af den måde, ressourcerne i sundhedsvæsenet prioriteres.
Skriv en kommentar
Løft den etiske fordring Minimaletik udspiller sig hver dag i klinikken, når en behandling skal sættes i gang, eller når en patient skal rekrutteres til et forsøg.
Skriv en kommentar
Hvorfor kæmper I ikke noget mere for medlemmernes arbejdsvilkår? OK18: Det kan undre, at organisationerne ikke i større grad bruger overenskomstforhandlingerne til at kæmpe for at sikre deres medlemmer bedre arbejdsvilkår. Faglig stolthed og empati betyder for mange mere end den sidste hundredlap i lønforhøjelse. Det er også vigtigt for arbejdsgiverne at levere kvalitet, og derfor er vinderen af overenskomstforhandlingerne ikke den part, som har klemt de sidste mønter ud af modparten.
1 kommentar
Øget testkapacitet er ikke (hele) svaret på coronaflaskehals Når sundhedsvæsenet øger kapaciteten på coronatest, stiger efterspørgslen samtidig. De aktuelle ventetider imødegås derfor smartere ved at prioritere adgangen til test end ved at øge testkapaciteten, skriver VIVEs professor i sundhedsøkonomi, Jakob Kjellberg.
Skriv en kommentarCOVID-19 kan hjælpe danske unge af med europarekord i druk Når intet er, som det plejer, føles restriktioner mindre indgribende end ellers. COVID-19 kan have skabt gunstige forhold for Sundhedsstyrelsens satsning på at få unge til at drikke mindre alkohol, skriver professor Jakob Kjellberg.
Skriv en kommentar
Kan vi organisere det daglige arbejde i almen praksis bedre? På praksisklinikken på Bornholms Hospital har lægerne haft succes med frie rammer til at organisere dagsprogrammet. Det har bl.a. været til glæde for de kommunale aktører, skriver projektchef Martin Sandberg Buch.
3 kommentarerInhabilitet i Medicinrådets top Set fra den kliniske slagmark tyder meget på, at aktuelle problemer skyldes, at formandsskabet i Medicinrådet også er ansat som sygehusdirektører med ansvar for den daglige drift og økonomi, skriver overlæge og professor.
Skriv en kommentar