Antidepressiv medicin, hjertemedicin, kræftmedicin og astmamedicin. Listen over medicin, der kan give tandproblemer, er lang. Det har et internationalt forskerhold vist, skriver Tandlægebladet. De har systematisk afdækket, hvilke lægemidler der er videnskabeligt grundlag for kan give mundtørhed. Og spyt indeholder stoffer, som beskytter tænder og slimhinder, så når man producerer mindre spyt, øges risikoen for caries, mundhulesvamp og andre sygdomme i munden. Anne Marie Lynge Pedersen, lektor og institutleder på Tandlægeskolen, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet, er en af...

DSAM-formand efter EMA-gennemgang: Nu er det ikke længere præfaktuelt Da EMA nu har gennemgået forskningsresultaterne omkring hydrochlorthiazid og risikoen for hudkræft, er tiden kommet til at viderebringe oplysningerne til patienterne, mener DSAM-formand Anders Beich, der er været stærkt kritisk over for forløbet. RETTET.
Skriv en kommentarSundhedsstyrelsen advarer om lille øget risiko for hudkræft ved populært blodtryksmiddel Sundhedsstyrelsen anbefaler, at borgere i behandling med hydrochlorthiazid, taler med deres læge, om de skal have ændret deres medicin. Praksislæger har ikke ansvar for at handle proaktivt.
Skriv en kommentarCochrane-analyse: Rygelove virker Færre bliver syge af passiv rygning i lande med rygelove. Især falder risikoen for hjertekarsygdomme.
Skriv en kommentarPatientforeninger advarer mod farlig mix af medicin og kosttilskud Danskernes forbrug af kosttilskud er et af de højeste i Europa. Men for nogle kan det være farligt at tage tilskud, advarer Kræftens Bekæmpelse og Hjerteforeningen.
Skriv en kommentarIndberetning af bivirkninger satte rekord i 2013 Sundhedsstyrelsen modtog i 2013 35 pct. flere indberetninger om lægemiddelrelaterede bivirkninger end i 2012.
Skriv en kommentar
Kræft er den hyppigste dødsårsag blandt personer med type 2-diabetes Hjerte-kardødeligheden blandt personer med type 2-diabetes er næsten halveret på 18 år, viser stor undersøgelse. Kræft er nu den hyppigste dødsårsag, og det kalder på nye behandlingsstrategier, mener forsker.
Skriv en kommentar
Kræftens Bekæmpelse sender ti anbefalinger til Sundhedsstrukturkommisionen Der er behov for bedre sammenhæng mellem de forskellige sektorer, lyder det fra Kræftens Bekæmpelse. Derfor har foreningen offentliggjort 10 anbefalinger til Sundhedsstrukturkommisionen.
Skriv en kommentar
Praktiserende læger er rigtig gode til at opdage tilfælde af kræft 21 pct. af patienter, der af praktiserende læger blev henvist til CT-skanning på Vejle Sygehus uden for kræftpakkerne i 2017, havde kræft. Praktiserende læger skal have bedre mulighed for at henvise til CT uden for kræftpakkerne, mener forskere og læger.
Skriv en kommentar
Hjerteafdeling på OUH får overlæge dedikeret til det nære sundhedsvæsen Ann-Dorthe Zwisler er ansat som professor og overlæge på OUH’s hjerteafdeling, hvor hendes job er at bygge bro mellem det specialiserede sygehus og det nære sundhedsvæsen. En investering, der skal give afkast i form af tid til andre sygehusopgaver, siger ledende overlæge.
Skriv en kommentar
To klinikchefer: Hvad med coronavirussens andre ofre? Ophobningen af udskudte operationer under COVID-19-pandemien har skabt lange ventetider for patienter uden særlige rettigheder. Det vil i store træk sige alle dem, der hverken er akutte eller lider af kræft eller COVID-19. Klinikchef fra Aarhus Universitetshospital efterlyser fem konkrete tiltag fra politikerne.
Skriv en kommentar
COVID-19 nedlukningen af det danske sundhedsvæsen er et regnestykke uden facit Aktiviteten på vitale områder som diagnostik og behandling af kræft- og hjertekarsygdomme er på vej tilbage mod det normale efter COVID-19 nedlukningen af det danske sundhedsvæsen. Men hvad bliver de langsigtede konsekvenser?
Skriv en kommentar