Dagens Medicin refererer i nr. 17/2016 en stor kvantitativ dokumentation af flygtningebørns kontakt til børne- og ungepsykiatrien. Konklusionen er, at disse børn henvises til udredning og behandling meget sjældnere end børn fra ikke-flygtningefamilier. Journalisten konkluderer, at dette måske skyldes sprogproblemer og kulturforskelle. Problemet er dog mere omfattende end sprog- og kulturproblemer, og undersøgelsen har også klart angivet dens afgrænsede målgruppe. Undersøgelsen omfatter førstegangskontakt af patienter til en børne- og ungdomspsykiatrisk afdeling eller en privatpraktiserende børne- og ungdomspsykiater eller psykolog. Da...
Aldersdiskriminationen trives Flere højt estimerede kolleger, overlæger og professorer oplever nu opgørets time og må gå deres bodsgang til mødelokalet, alene på grund af deres alder – ikke på grund af deres faglige virke og kvalitet.
Skriv en kommentar
Kollateralskade – uddrag fra samfundets sygejournal De professionelles nødråb høres fra så godt som alle specialer i klinisk praksis, og man kan frygte, at idealerne ligger for døden. Protester og eksempler på ulydighed er heldigvis sundhedstegn i sygejournalen for et samfund, der afventer bedring.
Skriv en kommentarTid til nytænkning i almen praksis Der må tænkes i langt mere fleksible alternativer, inden almen praksis med mange lægers pensionering går ind i den terminale fase.
2 kommentarerLønsumsafgiften som et problem for rekruttering til praksis De praktiserende læger sakker flere millioner kroner bagud over 30 år i sammenligning med kollegaen på hospitalet.
1 kommentar
Medicinstuderende: Tanken om, at vi om ti år sidder på sofaen på dagpenge, er dybt foruroligende Det er et paradoks, at hospitalerne på den ene side mangler speciallæger inden for vitale områder, mens der på den anden side står dygtige og motiverede unge læger klar uden mulighed for at komme videre i deres uddannelse. Men problemerne med lægers arbejdsløshed stikker langt dybere og handler i virkeligheden om sundhedsvæsenets fremtid.
Skriv en kommentar
Politiske dagsordener og skyld som ammunition: nyuddannede praktiserende læger risikerer at vende i døren Som kommende praktiserende læger ser vi frem til at blive familielæger i egne klinikker. Men det nye lovforslag fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet, hvor regionerne bl.a. skal kunne beslutte, hvor mange patienter den enkelte praktiserende læger skal påtage sig ansvaret for, er bekymrende. Stregerne er trukket op og debatten raser henover hovedet på fremtidens praktiserende læger.
Skriv en kommentar
Lungeformand: I Lungeforeningen glæder vi os til kronikerpakkerne Kronikerpakkerne vil forhåbentlig medføre, at patienterne vil opleve, at der er nogen, der interesserer sig for dem, frem for i dag, hvor de i mange tilfælde er overladt til sig selv, skriver Torben Mogensen, formand for Lungeforeningen.
Skriv en kommentar
Europa må handle nu for at sikre, at patienter ikke bliver ladt i stikken DEBAT: Hvis EU ønsker at tiltrække flere investeringer, er der brug for et moderniseret regulatorisk system med ressourcer til at sikre hurtig og videnskabeligt funderet godkendelse af kliniske forsøg og nye lægemidler, skriver Ilya Yuffa, president, Lilly International.
Skriv en kommentar
Erik Jylling og Søren Barlebo: ‘Kronikerpakker’ risikerer at fastlåse i stedet for at udvikle Med ‘kronikerpakkerne’ er der politisk sat en tydelig retning, der nemt prioriterer standardløsninger frem for udvikling og innovation. Det kan være en fælde. I stedet bør vi betragte ‘pakkerne’ som en mulig motorvej for innovation af sundhedsvæsenet, skriver Erik Jylling, lægefaglig koncerndirektør i Region Hovedstaden, og Søren Barlebo Rasmussen, partner i Mobilize Stategy Consulting.
1 kommentar
Sammenlægning af psykiatrien og somatikken må ikke få os til at slække på fagligheden Et politisk flertal har desværre valgt at sammenlægge somatikken og psykiatrien i stedet for at øge resurser til kapacitetsopbygning og behandling. For slet ikke at tale om at pleje vores kompetente personale, der fortjener ordentlige løn – og arbejdsvilkår.
1 kommentar
Træd på bremsen: Vi uddanner for mange læger, men for få speciallæger DEBAT: Man kan ikke løse speciallægemanglen ved at proppe flere ind på medicinstudiet. Tværtimod risikerer vi at skabe en generation af læger, der fanges i et system uden veje videre, skriver Yngre Lægers forperson.
Skriv en kommentar