Endnu ved vi forbavsende lidt om, hvad man pusler med i Sundheds- og Ældreministeriet og Finansministeriet i forhold til den stort annoncerede reform af sundhedsvæsenet. Sjældent har man oplevet, at det er lykkedes at holde informationerne så tæt til kroppen som i dette reformarbejde. Statsministeren løftede dog lidt af sløret for et af hovedelementerne i reformen i Folketingets åbningstale tirsdag: der skal etableres klynger omkring akutsygehusene. Så lad os lige prøve at se lidt nærmere på konsekvenserne af det reformelement....

Øget testkapacitet er ikke (hele) svaret på coronaflaskehals Når sundhedsvæsenet øger kapaciteten på coronatest, stiger efterspørgslen samtidig. De aktuelle ventetider imødegås derfor smartere ved at prioritere adgangen til test end ved at øge testkapaciteten, skriver VIVEs professor i sundhedsøkonomi, Jakob Kjellberg.
Skriv en kommentarCOVID-19 kan hjælpe danske unge af med europarekord i druk Når intet er, som det plejer, føles restriktioner mindre indgribende end ellers. COVID-19 kan have skabt gunstige forhold for Sundhedsstyrelsens satsning på at få unge til at drikke mindre alkohol, skriver professor Jakob Kjellberg.
Skriv en kommentar
Kan vi organisere det daglige arbejde i almen praksis bedre? På praksisklinikken på Bornholms Hospital har lægerne haft succes med frie rammer til at organisere dagsprogrammet. Det har bl.a. været til glæde for de kommunale aktører, skriver projektchef Martin Sandberg Buch.
3 kommentarerInhabilitet i Medicinrådets top Set fra den kliniske slagmark tyder meget på, at aktuelle problemer skyldes, at formandsskabet i Medicinrådet også er ansat som sygehusdirektører med ansvar for den daglige drift og økonomi, skriver overlæge og professor.
Skriv en kommentar
Holistiske huller i hovedet Alternativets kandidat Allon Hein Sørensen lancerer et hovedløst forsvar for mæslinger.
2 kommentarerNår politikere, økonomer, patienter og forskere påvirker klinikken Offentligt ansatte må i princippet være åbne for, at den gældende praksis kan undersøges, evalueres og forandres både ud fra politiske valg og ud fra forskning af høj kvalitet. Uanset at det kan virke meningsløst eller løsrevet fra den konkrete virkelighed.
Skriv en kommentarDet, der er nært, kræver en lærd Udtrykket om ’nært og ikke svært’ bør udgå af debatterne om sundhedsreformen, for det, der foregår nært i almen praksis og i hjemmeplejen, er ofte yderst svært, mener Frede Olesen.
3 kommentarerSoumission version 2.0 Vi har fået nogle gæster, som kun vil besøge os, hvis de kan bestemme hvordan vores dagligstue skal være møbleret.
Skriv en kommentarDet nære sundhedsvæsen = 98 forskellige sundhedstilbud I fremtiden skal flere sundhedsopgaver løses i kommunerne og færre i regionerne. Dermed risikerer syge danskere at blive behandlet ret forskelligt, afhængigt af hvor de bor. Med mindre man udfordrer det kommunale selvstyre, peger Vives Jakob Kjellberg på i dette blogindlæg.
1 kommentarEn snert af klassekamp Socialdemokraternes sundhedsoplæg er ikke så ringe, som man kunne have frygtet. Men det basker ikke rigtig med halen.
Skriv en kommentarValgkampbuket med skjulte tidsler Lose og Astman fik en god debut som forhandlere, men de 800 mio. kr. til somatikken vil næppe kunne mærkes af det pressede personale i f.eks. akutmodtagelser og på medicinske afsnit. Og nok er toprocentkravet væk, men finansministeriets regnedrenge overgiver sig ikke lige. Regionerne må betale en pris.
Skriv en kommentar