Antallet af patienter, der indgår i Dansk Hjertesvigtdatabase, var i seneste årsrapport fra databasen – der omfatter perioden 1. juli 2020-30. juni 2021 – 3.740 patienter, hvilket er en betydelig stigning i forhold til den foregående årsrapport med 3.188 patientforløb. Stigningen er formodentlig primært udtryk for, at problemerne med den seneste version af Landspatientregistret, LPR3, efter flere års problemer nu er overstået, vurderer databasens styregruppe. Formandskabet for databasen bemærker med tilfredshed, at alle indikatorer er opfyldt på landsplan og generelt...

Aarhus er bedst til Hjerte-Kar i Danmarks Bedste Hospitaler 2023: »Vi kan bedre og mere fokuseret bruge data til at forbedre os« Efter nogle turbulente år med organisatoriske ændringer og udskiftninger og konstitueringer i ledelsen, er det nu tid til konsolidering. To cheflæger og seks nyudnævnte ledende overlæger på Hjertesygdomme på Aarhus Universitetshospital skal sammen med naboerne på Hjerte-, Lunge- og Karkirurgi arbejde for at fastholde og forbedre de resultater, der placerer AUH som landets bedste hospital til hjerte-kar-sygdomme.
2 kommentarerRegionale variationer i etårsdødelighed efter PCI Alderssammensætning og komorbiditet kan forklare forskelle i overlevelse efter ballonudvidelse.
Skriv en kommentarKomplikationer efter koronarangiografi underrapporteres Det er svært for personalet på kardiologiske laboratorier at følge patienterne for mulige komplikationer efter koronarangiografi, viser årsrapport.
Skriv en kommentarInfrainguinal bypass kirurgi: Stor interesse for amputationsforebyggelse Hver sjette patient amputeres inden for et år efter amputationsforebyggende kirurgi, fremgår det af årsrapporten fra Landsregistret Karbase.
Skriv en kommentarCarotis trombendarterektomi: Langvarige nationale problemer med at leve op til ventetid til operation Operation som kan forebygge ny og alvorligere stroke udføres ikke i tilstrækkelig grad inden for de anbefalede tidsfrister, viser årsrapport fra Landsregistret Karbase.
Skriv en kommentarDødelighed efter bypass holder sig på samme niveau som de senere år Små patienttal giver stor statistisk usikkerhed om regionale forskelle i dødelighed efter hjertebypass.
Skriv en kommentarHver tiende reopereres for blødning efter kombineret aortaklap- og bypassoperation Et ud af fire centre lever op til standarden for reoperation for blødning efter klapoperation med samtidig bypass.
Skriv en kommentarTid på intensiv efter aortaklapoperation varierer Lokale aftaler om overflytning mellem intensiv og sengeafdeling kan påvirke mulighederne for hurtig overflytning efter isoleret aortaklapoperation, viser årsrapport fra Dansk Hjerteregister.
Skriv en kommentarAbdominale aortaaneurismer: Store regionale forskelle på brug af åben og endovaskulær kirurgi Enkelte afdelinger står for hovedparten af brugen af endovaskulære indgreb på patienter, der opereres elektivt eller akut for abdominale aortaaneurismer.
Skriv en kommentar
Vinder: »Tværfaglighed, struktur og patientuddannelse er helt klart nøgleordene« Dorthe Svenstrup er ledende overlæge på Hjertesygdomme på Regionshospitalet Viborg. Atrieflimren-klinikkerne i Silkeborg og Viborg, Hospitalsenhed Midt, vinder for andet år i træk som bedst til behandling af atrieflimren.
Skriv en kommentarAtrieflimren: Forbedret forebyggende behandling kan reducere forekomsten af stroke 3-400 tilfælde af blodpropper i hjernen kan forebygges ved at sætte flere patienter med atrieflimren i blodfortyndende behandling, viser årsrapport fra Databasen for Atrieflimren.
Skriv en kommentar