Svært udsatte stofafhængige er måske ikke verdens nemmeste patientgruppe. De er ressourcesvage, mange lever under brutale forhold, og for flertallet er stofferne ikke deres primære problem. Samtidig er de lige så forskellige som alle andre mennesker og har krav på samme gode, individuelle behandling som enhver anden i venteværelset. I Gadejuristen oplever vi normalt landets læger som dygtige og omsorgsfulde i mødet med deres socialt udsatte patienter. Vi har gennemgående et uproblematisk forhold til både praktiserende læger og sygehuslæger mv....

Psykiater: Diagnosen i et register dokumenterer ikke forekomsten af skizofreni Psykiater Julius Vinbjerg stiller sig kritisk over for sammenhængen mellem hashpsykose og senere diagnosticering med skizofreni. For hvordan stilles diagnosen egentlig i dag?
1 kommentarVil Sundhedsstyrelsen leve op til sit ansvar ved fritvalg? Skal vi leve med den rene wild west på misbrugsområdet, eller er Sundhedsstyrelsen sit ansvar bevidst og følger op med tilsyn og kontrol.
Skriv en kommentarSagen er vundet – klienten er mega skæv Hvem skal styre dansk misbrugsbehandling – Gadejuristinstitutionen eller Sundhedsstyrelsen? Det vil være rart at få afklaret.
Skriv en kommentarDer bør være plads til korset på sygehuset Det kan da ikke være rigtigt, at et lille mindretal af ateister skal fratage det store flertal retten til at dyrke deres egen religion.
Skriv en kommentar
Jo, jeg har netop visioner, Ulla Astman Medarbejderne i sundhedsvæsenet gør en rigtig god indsats, men Ulla Astman bør læse artiklen, hvor Beth Lilja fortæller om sin mors oplevelser. Dét er en øjenåbner.
Skriv en kommentarGiv os lov til at være læger igen 1813-ordningens implementering er et tegn på, at vores sygehusvæsen er i stor krise. Det er absurd, at læger med 13 år uddannelse ikke bliver inddraget i beslutningerne.
Skriv en kommentar
Private jurister blander sig i lægeligt arbejde Den private organisation Gadejuristen respekterer ikke Sundhedsstyrelsens vejledning om behandling af stofmisbrugere i substitutionsbehandling og blander sig på en uheldig måde i misbrugslægernes arbejde.
Skriv en kommentar
Vores værktøjskasse til behandling af kroniske smerter er i realiteten tom DEBAT: Mange velmenende sundhedsprofessionelle har forsøgt alverdens ting. Men virkeligheden er, at vi aldrig har kunnet behandle kroniske non-maligne smerter, skriver Thomas Birk Kristiansen.
Skriv en kommentar
Hoveduddannelseslæge i almen medicin: Jeg ville gerne arbejde på Lolland igen, hvis forholdene var til det DEBAT: Alt for længe har arbejdsgivere håbet, at lægedækningen ville løse sig selv. Det gør den ikke. Der er brug for en ny retning med prioriterede hoveduddannelsesforløb, strategisk rekruttering og menneskelige rammer, skriver Lui Näslund Koch.
Skriv en kommentar
Medicinstuderende: Tanken om, at vi om ti år sidder på sofaen på dagpenge, er dybt foruroligende Det er et paradoks, at hospitalerne på den ene side mangler speciallæger inden for vitale områder, mens der på den anden side står dygtige og motiverede unge læger klar uden mulighed for at komme videre i deres uddannelse. Men problemerne med lægers arbejdsløshed stikker langt dybere og handler i virkeligheden om sundhedsvæsenets fremtid.
Skriv en kommentar
Politiske dagsordener og skyld som ammunition: nyuddannede praktiserende læger risikerer at vende i døren Som kommende praktiserende læger ser vi frem til at blive familielæger i egne klinikker. Men det nye lovforslag fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet, hvor regionerne bl.a. skal kunne beslutte, hvor mange patienter den enkelte praktiserende læger skal påtage sig ansvaret for, er bekymrende. Stregerne er trukket op og debatten raser henover hovedet på fremtidens praktiserende læger.
Skriv en kommentar