Svært udsatte stofafhængige er måske ikke verdens nemmeste patientgruppe. De er ressourcesvage, mange lever under brutale forhold, og for flertallet er stofferne ikke deres primære problem. Samtidig er de lige så forskellige som alle andre mennesker og har krav på samme gode, individuelle behandling som enhver anden i venteværelset. I Gadejuristen oplever vi normalt landets læger som dygtige og omsorgsfulde i mødet med deres socialt udsatte patienter. Vi har gennemgående et uproblematisk forhold til både praktiserende læger og sygehuslæger mv....

Psykiater: Diagnosen i et register dokumenterer ikke forekomsten af skizofreni Psykiater Julius Vinbjerg stiller sig kritisk over for sammenhængen mellem hashpsykose og senere diagnosticering med skizofreni. For hvordan stilles diagnosen egentlig i dag?
1 kommentarVil Sundhedsstyrelsen leve op til sit ansvar ved fritvalg? Skal vi leve med den rene wild west på misbrugsområdet, eller er Sundhedsstyrelsen sit ansvar bevidst og følger op med tilsyn og kontrol.
Skriv en kommentarSagen er vundet – klienten er mega skæv Hvem skal styre dansk misbrugsbehandling – Gadejuristinstitutionen eller Sundhedsstyrelsen? Det vil være rart at få afklaret.
Skriv en kommentarDer bør være plads til korset på sygehuset Det kan da ikke være rigtigt, at et lille mindretal af ateister skal fratage det store flertal retten til at dyrke deres egen religion.
Skriv en kommentar
Jo, jeg har netop visioner, Ulla Astman Medarbejderne i sundhedsvæsenet gør en rigtig god indsats, men Ulla Astman bør læse artiklen, hvor Beth Lilja fortæller om sin mors oplevelser. Dét er en øjenåbner.
Skriv en kommentarGiv os lov til at være læger igen 1813-ordningens implementering er et tegn på, at vores sygehusvæsen er i stor krise. Det er absurd, at læger med 13 år uddannelse ikke bliver inddraget i beslutningerne.
Skriv en kommentar
Private jurister blander sig i lægeligt arbejde Den private organisation Gadejuristen respekterer ikke Sundhedsstyrelsens vejledning om behandling af stofmisbrugere i substitutionsbehandling og blander sig på en uheldig måde i misbrugslægernes arbejde.
Skriv en kommentar
Ansættelsesstop i rammer drift og uddannelse: Tvang er ikke vejen frem DEBAT: Region Hovedstadens ansættelsesstop er et ineffektivt og kortsigtet greb. Hvis Region Sjælland skal tiltrække flere læger, må løsningen være bedre arbejdsvilkår, skriver to regionsrådsmedlemmer fra Hovedstaden.
1 kommentar
I lyset af Region Østdanmark: Brystkirurgi skal forblive et selvstændigt fagområde DEBAT: Hvis Danmark også i fremtiden skal ligge i toppen på brystkræftområdet, er det vigtigt at huske, at brystkirurgien skal forblive et selvstændigt fagområde, og at centralisering og nærhed godt kan gå hånd i hånd, skriver Henrik Flyger, cheflæge, Afdeling for Brystkirurgi på Herlev og Gentofte Hospital.
Skriv en kommentar
Lægeforeningen: ADHD- og autismeklinikker er en dårlig idé, men reaktionen vidner om lys forude DEBAT: Hvis vi kan blive enige om at styrke den samlede behandlingskapacitet i psykiatrien, i stedet for at fortsætte med splittede, kortsigtede løsninger, har vi virkelig mulighed for at skabe noget varigt og meningsfuldt for vores patienter, mener Camilla Rathcke, formand for Lægeforeningen.
Skriv en kommentar