Når den praktiserende læge eller reumatologen modtager en patient med eksempelvis tennisalbue, kan det være svært for lægen at kvantificere graden af patientens smerter og vurdere, hvor fremskreden smertetilstanden er, eller om patienten er i risikozonen for at udvikle en kronisk og mere generaliseret smertetilstand. Ofte behandles smerterne med fysioterapi eller smertestillende medicin som f.eks. Panodil, der i mange tilfælde kun tager toppen af symptomerne. For mange sygdomme gælder det, at lægen kan stille diagnosen ved hjælp af en blodprøve...
Glostrup-kirurg: Ledelsen fortæller ikke sandheden Hun overtrådte et forbud og opererede en patient, der døde. Sådan har historien lydt fra ledelsen på Glostrup Hospital. Men nu tager kirurgen til genmæle: Der findes ikke et skriftligt påbud om, jeg ikke måtte operere alene, vi havde kun en samtale
Skriv en kommentarGigtpatienters udredningsgaranti intet værd i Midtjylland Ny udredning- og behandlingsgaranti vil give store problemer i specielt Region Midtjylland på det reumatologiske område. Regionens hospitaler har særligt lange ventetider på udredning og behandling samt stor mangel på reumatologer
Skriv en kommentar
Nyt måleapparat kan diagnosticere fremtidens smertepatienter Et nyt måleappatat kan vise, hvor langt patienter med tennisalbue er henne i deres sygdomsforløb, og om de er i risikozonen for at udvikle generaliserede smerter og i værste fald fibromyalgi
Skriv en kommentar
Hjertepatienters ldl-kolesterol skal længere ned Nye data viser, at lavere ldl-kolesterol giver bedre forebyggelse af blodpropper. De praktiserende læger skal rustes bedre til at tale om statinbehandling med patienterne, siger overlæge Henrik Steen Hansen.
Skriv en kommentarStamceller kan kurere kroniske rygsmerter 18-årig kvinde med nedslidt ryg slap for en krævende og langvarig rygoperation. I stedet fik hun to indsprøjtninger med et par millioner stamceller.
Skriv en kommentarEn knogleskør koster over en halv mio. kr.
Skriv en kommentarLæge læste i chefens journal Svenske læge tjekkede sin chefs lægemiddelfortegnelse for at se, om hun led af misbrug eller depression.
Skriv en kommentarHovedstaden henter ny regionsdirektør i Københavns Kommune Et uenigt forretningsudvalg har ansat Hjalte Aaberg som afløser for Helle Ulrichsen til posten som topdirektør i Region Hovedstaden, erfarer Dagens Medicin.
Skriv en kommentarKilde til forgiftning på Bornholm er fundet Svovl-brinte-dampe fra kloakken på akutmodtagelsen i Bornholms Hospital er sandsynligvis kilden til forgiftning af 10 medarbejdere.
Skriv en kommentarAnvendelse af biologisk lægemidler svinger fra region til region Årsrapport viser, at der fortsat er regionale forskelle, når det gælder, hvor mange leddegigtpatienter der får biologisk behandling.
Skriv en kommentar
Professor i virologi: Forebyggelse af RS-virus bør være en både-og-løsning Pas på med at satse for entydigt alene på vacciner som en national strategi til forebyggelse mod RS-virus, advarer professor Allan Randrup Thomsen, København Universitet.
Skriv en kommentar