
EASD

Forskere identificerer tre former for type 2-diabetes Patienter med type 2-diabetes kan opdeles i tre kategorier, mener forskere fra DTU. Kategoriseringen kan på på sigt give mulighed for at målrette behandlingen bedre.

Salt øger risiko for type 2-diabetes Nyt studie kobler salt i maden til øget risiko for at udvikle type 2-diabetes og latent autoimmun diabetes. Personer med højrisiko HLA-genotype har op til tre gange højere risiko for at udvikle diabetes, hvis de spiser meget salt, viser studiet.

Galdesyre i tarmen får kroppen til at producere GLP-1 Når galdeblæren tømmer galdesyrer ud i tarmen, producerer kroppen GLP-1. Tilføjer man metformin til mixet, øges produktionen yderligere.
God byplanlægning kan reducere risiko for type 2-diabetes Nabolag, der er designet til at få folk til at gå, kan muligvis reducere risikoen for prædiabetes blandt indvandrerfamilier, viser nyt studie.

Oluf Borbye Pedersen æresmedlem i EASD Efter mange års markante bidrag til forskningen i diabetes er professor Oluf Borbye Pedersen blevet udnævnt til æresmedlem af de europæiske diabetes-forskeres sammenslutning, EASD.
Biomarkør forudser svangerskabsforgiftning ved type-1 Ny forskning viser, at biomarkøren LRG1 kan bruges til at forudsige, om kvinder med type 1-diabetes udvikler svangerskabsforgiftning under graviditeten.
Alvorlige tilfælde hypoglykæmi er forbundet med øget risiko for død Nye analyser viser, at mennesker med type 2-diabetes, som oplever et tilfælde af alvorlig hypoglykæmi, har en højere risiko for dødsfald.
