Salt
Overforbrug af salt kan øge risikoen for at udvikle type 2-diabetes – muligvis på grund af natriums direkte påvirkning af insulinresistens eller ved at øge blodtrykket.Foto: Colourbox

Salt øger risiko for type 2-diabetes Nyt studie kobler salt i maden til øget risiko for at udvikle type 2-diabetes og latent autoimmun diabetes. Personer med højrisiko HLA-genotype har op til tre gange højere risiko for at udvikle diabetes, hvis de spiser meget salt, viser studiet.

Størstedelen af natrium i diæten kommer fra salt. Salt indeholder 40 pct. natrium, så hver gang du spiser 2,5 gram salt, indtager du 1 gram natrium. Tidligere studier har i den sammenhæng indikeret, at overforbrug af salt kan øge risikoen for at udvikle type 2-diabetes – muligvis på grund af natriums direkte påvirkning af insulinresistens eller ved at øge blodtrykket. I et nyt studie har læge Bahareh Rasouli fra The Institute of Environmental Medicine, Karolinska Instituttet, Stockholm, undersøgt sammenhængen mellem...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement